Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Teknik Analiz 20 Mayıs 2020

Golden Cross Sürprizi…

Merhaba,

Yazım sırasında 9.770$ seviyesinde olan Bitcoin, 10.000$ direnciyle boğuşmaya devam ediyor. Bu 10.000$ direnci kısa süre içinde kırılmaz ve fiyat aynı bölgede kalmaya devam ederse düşüş eğilimi güçlü bir şekilde ortaya çıkar. Yukarı yönde bir kırılmanın olmaması durumunda 9.000$ ile 8.400$ gibi seviyelere fiyatın geri çekilmesi söz konusu olacaktır. Teknik argümanlara bakarak fiyatın bulunduğu bölgeden hangi yöne gitme eğiliminde olduğunu tespit etmeye çalışalım.

Bu grafiğimiz günlük ve veriler olumlu. Günlük grafikte tam da bugün oluşan Golden Cross / Altın Haç, Kesişimi net olarak görebiliyoruz. Golden Cross günlük grafikte basit olarak 50 günlük hareketli ortalamanın 200 günlük hareketli ortalamayı yukarı yönde kesmesiyle oluşan bir boğa habercisidir. Bitcoin fiyat geçmişinde çokça yaşanan bu oluşum boğaların harekete geçeceğinin ve fiyatta bir patlama yaşanacağının en güzel örneklerindendir. Aşağıdaki grafikte söz konusu kesişimin bir başka teyidini de göreceğiz.

Golden Cross zaman zaman birincisinin başarısız olduğu ikinci bir yineleme gerçekleştirir. İkinci yineleme genellikle bir boğa koşusu başlatır. 18 Şubat 2020’de gerçekleşen ilk Golden Cross’un ardından 24 Mart 2020’de gerçekleşen başarısızlık/hata, ikinci Golden Cross beklentisini ortaya çıkarmıştı ki şu an yaşanan da budur. Dolayısıyla bir nevi teyit diyebileceğimiz ikinci Golden Cross boğaların hazırlıklarını tamamladığının bir göstergesi.

GMMA, Guppy Multiple Moving Average yani Guppy çoklu hareketli ortalamalara göre fiyat, geçmişinde de çok sefer yaşandığı gibi yükseliş trendini onaylamış durumda. Bu onayın bir kez daha onaylandığı anlamına gelen makas aralığının açılması da fiyatın gücü için ayrı bir heyecan yaratacaktır.

10.000$ direncinin yukarıda bahsi geçen oluşumlar çerçevesinde kırılması olasılığı yüksek görünse de Bitcoin fiyatlarının sürprizler yapmayı sevdiği bilinen bir gerçek. Bu gerçek göz ardı edilmeden yaşanacak olan Golden Cross’un, 2020 yılının yeni rekor seviyelerini göstereceğini ama mutlaka irili ufaklı düzeltmeler yaşayarak yoluna devam edeceğini belirtelim.

Haziran 2020’de çok farklı rakamları telaffuz edeceğiz.

 

Sevgi ve Saygıyla.

Taner BOZKURT

teknikanalizegitimi.com

bitcointeknikanaliz.com iletişime geçiniz.

 

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment