Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsasına 32 Milyon Dolarlık Saldırı!

Japonya’daki kripto para borsalarından Bitpoint’e ağır bir hack saldırısı yapıldı ve bu saldırı sonucunda 32 milyon dolar para çalındı.

Ülkenin önde gelen borsalarından biri olan Bitpoint bugün erken saatlerde bir basın duyurusu yayınladı ve hack saldırısıyla ilgili bazı bilgiler verdi. Şirketin duyurusuna göre bu saldırı sonucunda kullanıcılara ait olan 23 milyon dolar ve borsaya ait olan 9.2 milyon dolar çalındı.

Bitpoint’e düzenlenen bu hack saldırısının sıcak cüzdanları etkilediği düşünülüyor. Saldırıya uğranan cüzdanlarda Bitcoin ve XRP gibi çeşitli kripto paralar bulunuyordu. Şirketin yayınladığı duyuruya göre Bitpoint’in soğuk cüzdanları bu saldırıdan herhangi bir şekilde etkilenmedi.

Japonya’daki Finansal Hizmetler Kurumu (FSA) bundan bir süre önce Bitpoint ile iletişime geçerek şirketin kendini geliştirmesi gerektiğini belirtmişti. FSA şirket hakkında yaptığı soruşturmalarda borsada belli başlı sorunlara denk gelmişti.

Saldırının Etkileri

Bu saldırı Japonya’daki kripto para piyasasını tam olarak ne yönde etkileyecek henüz bilemiyoruz. Ancak saldırının etkileri şirketi şimdiden etkilemeye başladı.

Bitpoint’in ana şirketi olan Remixpoint’in hisseleri saldırı yaşandıktan çok kısa süre sonra yüzde 19 oranında değer kaybetti. Saldırıdan haberdar olan hissedarlar ellerindeki hisseleri oldukça kısa bir süre içerisinde satmaya başladılar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Bülent Baydemir
    Posted 12 Temmuz 2019 - 11:21 11:21

    Türkiye de 26 haziran ve 30 hazıran arasında sadece kişinin hesabından 300 bin liralık BTC ve Dogecoin KOİNEKS sitesinde çalındı. Yüksek ihtimalle Koineks son güvenlik açığı var yada bunu koineks çalışanları yapıyor.Degisik yerlere yazdık ama haber dahi olmadı.Savciliga ve Cimer e şikayette bulunduk. Durum ciddi ama kimse oralı değil.Koineks sitesinden uzak durun

Leave a comment