Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Brad Garlinghouse: Ripple’ın xCurrent’i, SWIFT 2.0’a Benziyor

Ripple piyasa değerine göre dünyanın en büyük üçüncü sıradaki kripto para birimi XRP’yi piyasaya sürmenin yanı sıra, aynı zamanda sahip olduğu eşsiz yazılımsal ürünler ve ödeme ağı ile de tanınmakta. Ripple’ın xCurrent, xRapid ve RippleNet olarak bilinen ürünleri hem sınır ötesi ödemelerde inanılmaz yenilikler sunmakta hem de XRP’nin fiyatına katkı sağlamakta. ABD merkezli teknoloji firması bu ürünlerle kullanıcılarına ‘kripto para bankacılık hizmetleri’ sunmayı amaçlıyor.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse yakın zamanda İsviçre içerisinde gerçekleştirilen Ulusal Banka Konferansında Ripple’ın sahip olduğu ürünler ve bunların faydaları hakkında konuştu. Garlinghouse, Ripple’ın üç hayati ürünü arasında xCurrent’in ”kripto paralara hiç bulaşmadığını” ifade etti.

”xCurrent sadece Swift 2.0 gibi bir ürün.”

CEO bunun yanı sıra xCurrent’in ”gerçek zamanlı olarak çok daha verimli olan” bir mesajlaşma çerçevesi oluşturduğunu ve geleneksel kurumların sahip olduğu ödeme platformlarına göre çok daha kullanışlı olarak görüldüğünü vurguladı. Bir diğer ürün olan xRapid’in bankalar için likidite çözümü sunduğunu da açıklayan ünlü CEO, ürünün hali hazırda kurumsal yatırımcıların ilgisini çektiğinin altını çizdi.

XRP geçtiğimiz hafta sert bir yükseliş yaşayıp 0.48 dolara kadar çıksa da, basın saatine göre hafif bir düzeltme yaşadı ve 0.40 dolar seviyesinden işlem görmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment