Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere’nin Kripto Para Birimine İhtiyacı Var, Dev Danışmanlık Şirketi Ceo’su Açıkladı

Mali danışmanlık devi deVere Group‘un CEOsu Nigel Green bugün verdiği röportajda kripto para birimi düzenlemesinin Brexit sonrası İngiltere’nin ilgilenmesi gereken konuların başında geldiğini belirtti.

DeVere Group CEO’su, politikacıların Brexit konusunu ekim ayından önce neticelendirmemeleri durumunda İngiltere’nin resesyona gireceğinden endişeli.

“Büyüyen kripto para piyasası şimdiden büyük ekonomilere hissedilir faydalar sağlıyor” dedi Green ve ekledi;

“Brexit sonrası İngiltere kripto para piyasasını kapsayan yapılandırmalarla mevcut finans sektörünü çok ilerilere taşıyabilir.”

İngiltere’nin Kripto Para Birimine Yaklaşımı Nasıldı?

İngiltere bugüne kadar hiç kripto para birimleriyle ilgili olumlu bir tavır içinde olmadı hatta kripto para birimini düzenleyici teşvik edici bir yol haritası oluşturmak yerine yasaklamak gibi fikirler ortaya atıldı. Bu belirsizlik kripto para piyasasının hevesini biraz kaçırmış olsa da Londra merkezli ilk bitcoin bono tahvili bu ay piyasaya sürüldü. Veriler, yerel tüketicilerin bitcoin ve diğer tokenları benimsediklerini de ortaya koyuyor.

Green’e göre, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıktıktan sonra Londra’nın finansal merkeziyetini korumasına yardımcı olmak için İsviçre ve Japonya benzeri kripto para yanlısı yaklaşımlar sergilemesi gerekmekte.

Green, “Dijital, global ve sınır ötesi kripto para birimleri geleceğin parası olacak. Sektörün gelişmekte olduğu bu süreçte yapılan yatırımların giderek büyüdüğünü” ifade ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment