Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Son Dakika: Türkiye Merkez Bankası’ndan Dijital Para Hamlesi!

Türkiye kripto para sektöründe çok kritik bir gelişme yaşandı. 2019-2023 dönemini kapsayacak olan 11. Kalkınma Planı’nda mali piyasalara ilişkin hedeflere yer verilirken, merkez bankasının Blockchain tabanlı bir dijital para sistemini gündemine alması, büyük bir heyecan yarattı.

NTV’de çıkan habere göre, yeni planda Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın gelecek dönemde Blockchain tabanlı bir dijital merkez bankası parasını yürürlüğe koyacağı ifade edilirken, konuyla ilgili olarak daha fazla detaya ise yer verilmedi.

Eğer bu plan başarıyla uygulanırsa, görünüşe göre Türkiye Merkez Bankası, Blockchain odaklı kendi dijital parasını dört yıl içerisinde piyasaya sürmüş olacak ve bu alanda diğer dünya ülkeleri ile rekabet edebilir bir hale gelecek.

Aynı zamanda bu yeni planda  Fintek ekosisteminin Türkiye’de gelişmesine yönelik yol haritası oluşturulacak ve uygulamaya dair koordinasyon tek bir kamu kurumu tarafından sağlanacak.

Türkiye’deki finans ekosistemine yönelik çok ciddi planlar içeren bu yeni pakette merkez bankası destekli dijital para ibaresinin yer alması da gerçekten çok büyük bir gelişme olarak nitelendiriliyor.

TCMB’nin önümüzdeki dönemde bu konu ile ilgili yapacağı hamleler ve atacağı adımlar da daha şimdiden merakla bekleniyor.

Bakalım, önümüzdeki dönemde bu konu ile ilgili neler yaşanacak?

Bu konu hakkındaki fikirlerinizi bize [email protected] üzerinden mail olarak yazın, yayınlayalım.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment