Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Brezilya Hükümeti Kripto Para Borsalarını Soruşturmaya Başladı

Brezilya hükümeti ülkenin en önde gelen kripto para borsalarını araştırmaya, bu borsalara yaptıkları iş hakkında çeşitli sorular sormaya başladı. Bazı kaynaklara göre hükümet, bu borsaların illegal amaçlarla kullanılıp kullanılmadıklarını öğrenmeye çalışıyor.

Brezilya hükümeti Portal do Bitcoin gibi yerel kaynaklara göre son iki haftadır ülkedeki en büyük kripto para borsalarına 14 maddeden oluşan bir soru kağıdı gönderiyor. Gönderilen bu kağıdın Maliye Bakanlığı’nın adı altında gönderildiği belirtiliyor.

Kripto para borsalarının üstünde Ana Paula Bez Batti adlı yargıcın imzasını taşıyan bu soru belgesine cevap vermek için yasal olarak beş gün gibi bir süreleri var. Hükümetin gönderdiği bu soru belgelerini paylaşmak yasal olarak bir suç sayılıyor ancak Portal do Bitcoin, belgenin bir kopyasına ulaştığını iddia ediyor.

Belgenin kopyasına göre borsalara başlıca yaptıkları iş hakkına sorular soruluyor. Maddelerden bazıları müşteri belgelerinin nasıl kontrol edildiğini, bazıları müşterilere verilen alım-satım limitini soruyor. Borsalara kullanıcıların kimliklerini nasıl doğruladıkları da soruluyor.

Hükümet gönderdiği soru kağıdında borsaların para aklamayla nasıl mücadele ettiğini de öğrenmek istiyor ve borsaların bu amaç doğrultusunda verileri nasıl depoladığını merak ediyor. Mesele soru kağıdındaki 13.soru şu şekilde:

“Kripto para borsası, platformunda Blockchain geçmişi riskli olarak (Bitcoinlerin hırsızlık, yasa dışı piyasa veya diğer yasa dışı faaliyetler ile ilişiği olduğunu varsayın) değerlendirilebilecek kripto paralarla işlem yapılmasını önlemek için belli bir sistem kullanıyor mu?

Bundan bir süre önce Brezilya’daki Atlas adlı kripto para borsası hacklendi. Borsanın operatörleri, kullanıcıların paralarının güvende olduğunu söylüyorlar ancak 264 binden fazla kullanıcının kişisel verisi internete sızmış durumda. Maliye Bakanlığı’nın borsaları daha yakından incelemeye başlamasının sebebi bu hack saldırısı olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment