Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Genesis Capital CEO’su: Bitcoin 10 Bin Dolar Olacak Ama ‘Ağır Ağır’

Yatırım bankacılığı alanındaki önde gelen firmalardan Genesis Capital’ın CEO’su Michael Moro, CNBC’deki Fast Money programına konuk oldu ve Bitcoin’in mevcut durumu hakkında konuştu.

ABD’deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu geçtiğimiz hafta Bitcoin ETF’si için yapılmış 9 farklı başvuruyu reddettiğini açıkladı. Moro’ya göre SEC’in aldığı bu ret kararı piyasayı eskiden olduğu kadar etkilemedi:

“SEC’in ret kararı çıktığında fiyat olduğu seviyede kalmayı başardı. Önceden piyasa yüzde 5, yüzde 10, yüzde 15 oranında satış yaparak tepki verirdi ve fiyat 5,800-5,900$ seviyelerine düşerdi. Bence ‘ayılar’ın artık nefesi kalmadı.”

Moro, Bitcoin’in öyle ya da böyle 10 bin dolar düzeyine ulaşacağını ancak bu sürecin bir hayli yavaş ilerleyeceğini düşünüyor. Moro ayrıca bu sürecin bir hayli istikrarlı bir şekilde ilerleyeceğini söyledi. Uzman yatırımcıya göre Bitcoin fiyatında artık daha hafif dalgalanmalar olacak ve fiyattaki değişkenlik oranları yüzde 5’e, yüzde 10’a düşecek.

Moro’ya göre kripto para topluluğundaki isimler artık SEC’in ETF’lere onay vermesinden pek umutlu değiller ve SEC’ten ret kararı çıksa dahi çok fazla hayal kırıklığına uğramıyorlar. Bu da piyasanın önümüzdeki 12 ay boyunca çok daha sağlıklı bir şekilde ilerleyeceği anlamına geliyor.

Bitcoin son zamanlarda ne zaman bir çıkış yakalasa anında bir satış yapıldığını görüyoruz. Mesela geçtiğimiz iki hafta içerisinde 6,000$ düzeyinden Bitcoin alanlarla son 24 saat içerisinde satım yapanların aynı kişiler olması gayet muhtemel. Moro bu durumu şöyle yorumluyor:

“Sormamız gereken soru, artış eğiminin uzun vadeli olup olmayacağı. Henüz yüksek seviyelerde satın alım talebi görmüş değiliz ama son 24 saatte satım talebi var. 7 bin dolar seviyesinde tutunup tutunamayacağımıza bakmak lazım. Ondan sonra yönümüzü belirleriz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment