Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Kripto Para Madencilik Şirketi 1500 Dolar Masrafla 1 Bitcoin Kazıyor

Kripto para madenciliği yapan kişilerin en büyük masraflarından biri elektrik. Ancak Kanada‘da ucuz, yenilenebilir enerjiden kullanan Bitfarms adlı şirket bu yılın ilk yarısında 1 Bitcoin kazmak için yalnızca 1567$ civarında masraf yaptığını açıkladı.

1,500 Dolara 1 Bitcoin

Tel Aviv Borsası’nda listelenen Bitfarms Technologies adlı şirket, bu yılın başından 30 Haziran’a kadar olan dönem içerisindeki performansını açıklayan bir rapor yayınladı. Şirket, yayınladığı rapora göre bu yılın ilk yarısında 1,923 BTC, 2,222 BCH, 3,324 LTC, 567 ETH ve 220 adet DASH kazdı. En ilgi çekici kısım ise şirketin 1 Bitcoin kazmak için yalnızca 1,567$ gibi bir masraf yapması.

Bitfarms yayınladığı rapora göre bu yılın yalnızca ilk yarısı içerisinde 6.2 milyon dolar gibi bir net kar elde etmeyi başardı. Şirket ayrıca kadrosunda bilişim merkezlerine altyapı kurma konusunda uzmanlaşmış 40 elektrikçinin bulunduğu bir şirketi satın aldı. Bitfarms, Quebec’teki çiftliğinde 6 bin 500 adet ASIC cihazı kurdu ve bu cihazlardan 91PH/sa oranında hash gücü aldı.

Düşük Masraf, Temiz Enerji

Bitfarms Sherbrooke, Quebec’ten arazi aldı ve bir ‘mega-tesis’ kurmak için kolları sıvadı. Hydro-Sherbrooke ile enerji anlaşması yapan şirket, düşük fiyattan 98 MW’lık elektrik almaya başladı.

Şirketin CEO’su olan Wes Fulford, açıkladıkları rapor ile ilgili şu yorumu yaptı:

“2018’in ilk yarısında böylesine büyük bir başarı elde etmekten gurur duyuyoruz. Disiplinli bir şekilde çalışan ve sorumlu bir finansal yönetim anlayışına sahip olan ekibimiz düşük masrafla ve düşük enerjiyle madencilik yapma hedefimize başarıyla ulaştı.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment