Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kenya’nın İlk Yerel Kripto Para Projesi Tamamlanmak Üzere

Doğu Afrika ülkelerinden Kenya, ilk kez Blockchain tabanlı bir kripto para oluşturmaya hazırlanıyor. Kenya’daki kripto para projesinin Eylül 2018’de hazırlanmış olması ve Mayıs 2019’da iyice yayılmış olması bekleniyor.

Daily Nation gibi kaynaklara göre Kenya, TMX Global Coin adı altında ilk defa bir kripto para projesine imza atıyor. Söz konusu koinin geliştiricileri, kullandıkları teknolojinin Afrika’daki lojistik sorunları çözebileceğine inanıyorlar.

TMX’in CEO’su olan Anthony Njoroge, konuyla ilgili verdiği röportajda ithalat ve ihracat sektörlerinde çeşitli sorunlar yaşandığını söyledi. Njoroge, Blockchain teknolojisinin bu sorunları çözme konusunda epey faydalı olabileceğini düşünüyor:

“Daha merkezsiz ve şeffaf bir sistem oluşturmak, lojistik sektörünü geliştirmek için Blockchain teknolojisini kullanıyoruz.”

TMX Global Coin’i kullanan kişiler, önlerindeki binlerce farklı seçeneğe bakarak en iyi online mağazaları seçebilecekler ve o mağazadan ithalat yapabilecekler.

TMX’i kullanan müşteriler online olarak ürün siparişinde bulunabiliyor ve bu ürünlerin tedarik zincirinde girdikleri her aşamayı takip edebiliyorlar:

“Müşteri, kargonun geçtiği her süreçten ve bu süreçlerin ne kadar paraya ve zamana mal olacağından haberdar olabilecekler. Kargo bir süreci başarıyla geçtikten sonra sistem otomatik olarak bir sonraki sürece geçiş yapacak.”

Bu projeyle birlikte Kenya ilk yerel kripto parasına kavuşmuş olacak ancak ülkede kripto paranın haricinde Blockchain teknolojisiyle ilgili bundan önce de çalışmalar yapılmıştı. Kenya’daki The Independent Electoral and Boundaries Commission adlı devlete bağlı seçim komisyonu, adil ve şeffaf bir seçim gerçekleştirmek için Blockchain teknolojisinden faydalanmaya karar vermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment