Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Standard Chartered ve Siemens Yeni Bir Blockchain Denemesi İçin Bir Araya Geldi

Bankacılık alanının en önde gelen isimlerinden olan İngiltere merkezli Standard Chartered, banka garantisi alanında Blockchain teknolojisini kullanmayı planladığını ve bunun için R3 Corda’nın teknolojisinden faydalanacağını duyurdu.

Siemens’in finans birimi olan Siemens Financial Services (SFS) ve finans platformlarından TradeIX ile işbirliği yapan Standard Chartered, yeni Blockchain projesini Mart ayında test etmeye başladığını ve bu test sürecini yıl sonuna kadar tamamlamayı düşündüğünü belirtti.

Proje eğer başarılı bir şekilde tamamlanırsa “ticaret finansını daha verimli bir şekilde uygulayabilmek için gerçek-zamanlı ticaret verilerini dijitalleştirecek.” 

Standard Chartered’ın ticari ürünler biriminin küresel yöneticisi olan Samuel Mathew, ticari sektörün geleceğiyle ilgili şu yorumu yaptı:

“Gelecekte ticaret tamamen verilere dayanıyor olacak.”

Banka garantileri genellikle çok fazla evrak işi gerektiriyor ve Blockchain bu durumu değiştirebilir. Blockchain sayesinde dijitalleştirilen veriler, hem bankalara hem de diğer taraflara ciddi kolaylıklar sağlayabilir. TradeIX CEO’su Rob Barnes, kendi görüşlerini şöyle paylaştı:

“Küresel ticaretin çeşitli alanlarda dijital dönüşüm geçireceğine ve bu sayede tüm sektörün değişeceğine inanıyoruz.”

R3 tarafından oluşturulan Corda platformunun ismini bundan önceki gelişmelerde de duymuştuk. Tayland Bankası geçtiğimiz hafta bir açıklama yaparak kendi dijital parasını oluşturmayı düşündüğünü duyurmuştu ve bu proje süresi boyunca Corda platformunu kullanacağını belirtmişti.

Dünya’nın çeşitli bölgelerinde hizmet veren Standard Chartered, Blockchain teknolojisinden güvenlik alanında da ciddi ölçüde faydalanabilir çünkü banka bundan birkaç yıl önce bir dolandırıcılık vakası sonucu 200 milyon dolara yakın para kaybetmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment