Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BitPay, Bitcoin Cash İçin de Banka Desteği Vermeye Başladı

Dünya genelinde binlerce mağazaya hizmet veren ödeme işleyicisi BitPay, platformunda artık Bitcoin Cash’i için de özel ödeme hizmeti sunacağını duyurdu.

BitPay’den gelen bu duyurunun Bitcoin Cash fiyatın şu an için bir etkisi olmuş değil. BCH hala 530$ seviyesinde seyrediyor.

BCH Talepleri Yerini Buldu

2011 yılında kurulan BitPay, esnaflara kripto para üzerinden kolaylıkla ödeme kabul etme imkanı sunarak Dünya geneline yayılmayı başardı. BitPay’in bankacılık alanında da şu ana dek gayet kullanışlı hizmetler sunduğunu söylemek mümkün. BitPay aracılığıyla kripto para ödemesi alan esnaflar, aldıkları parayı istedikleri banka hesabına itibari para olarak aktarabiliyorlar ve ellerindeki paranın değerinde herhangi bir değişim olmuyor. BitPay, Bitcoin’deki fiyat değişkenliği sorununu esnafa verilen Bitcoinleri anlık olarak itibari paraya dönüştürerek çözüyor.

Merkezi ABD’de bulunan BitPay, bundan böyle Bitcoin Cash üzerinden yapılan ödemeleri de doğrudan esnafların banka hesaplarına aktaracağını duyurdu. BitPay’in yaptığı açıklamadan bir kesit şu şekilde:

“BitPay kullanan mağazalar, bahar döneminde Bitcoin Cash ödemelerini işlemeye başladığımızdan beri Bitcoin Cash üzerinden ödeme kabul edebiliyorlar. Bundan böyle Bitcoin Cash ödemelerini doğrudan bankalarına da aktarabilecekler.”

BitPay, Bitcoin Cash’i ödeme seçenekleri arasına ilk olarak Mart 2018’de ekledi. BitPay attığı bu adım ile birlikte elinde BCH bulunan kişiler Amazon’dan hediye kartları satın alabilmeye başladılar. Kullanıcılar birkaç aydır ellerindeki BitPay Visa kartını kullanarak herhangi bir hizmet bedeli ödemeden BCH kullanabiliyorlar.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment