Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Satis Group’tan Yeni Araştırma: Bitcoin 10 Yıl Sonra 144,000$ Olacak

Araştırma firmalarından Satis Group, gerçek verilere dayanarak kripto para piyasasının gelecekteki durumu hakkında çeşitli analizler yapmaya çalışıyor. Firmanın yaptığı yeni araştırmada kripto para piyasasının geleceğiyle ilgili epey iddialı yorumlar var.

Gelecekteki Fiyatlar

Kripto para piyasasının ne kadar değişken olduğunu göz önünde bulundurursak bu piyasanın geleceğiyle ilgili yorum yapmanın bir hayli zor olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle piyasadaki koinler için ayrı ayrı yorumlar yapmak çok daha zor.

Sherwin Dowlat ve Michael Hodapp tarafından yayınlanan yeni bir araştırmada ise kripto para piyasasının gelecekte göreceği fiyatlardan bahsediliyor. Araştırmayı birlikte yürüten bu ikili miktar teorisinden, çeşitli ölçütlerden, indirgenmiş nakit akım modellerinden faydalanarak geleceğe yönelik bir tahminde bulundu.

Satis Group bünyesinde yürütülen bu araştırmaya göre piyasanın ilk koini olan Bitcoin, şu anda olduğu gibi gelecekte de piyasanın en büyük koini olmaya devam edecek. Araştırmacılar Bitcoin fiyatının 2023 yılında 96,000$, önümüzdeki on yıl içerisinde ise 144,000$ olmasını bekliyorlar.

Listedeki sürpriz isim ise Monero. Satis araştırmasında Monero fiyatının önümüzdeki beş sene içerisinde 18,000$ seviyesini göreceği belirtiliyor. XMR’nin 2028 yılına kadar 39,000$ seviyesine ulaşacağı da tahmin ediliyor. Satis Group’a göre kripto para piyasasının en hızlı gelişim gösteren alanı ‘gizlilik’ alanı olacak.

Monero’nun ardaından Zcash ve Dash geliyor. Araştırmacılar önümüzdeki beş yıl içerisinde Zcash’in 4,400$, Dash’in ise 1,900$ seviyesine ulaşacağına inanıyorlar. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde ise Zcash’in 9,000$’dan yüksek, Dash’in ise 3,000$‘dan alçak olduğunu görmek mümkün.

Araştırmacılara göre Litecoin bir daha asla kendi rekoru olan 375$ seviyesini göremeyecek ve önümüzdeki on yıl içerisinde 225$ seviyesinde seyredecek.

Piyasa hacmi bakımından en büyük ikinci kripto para olan Ethereum, 1,432$ seviyesine ulaşarak kendi rekorunu kırmıştı. Araştırmacılar Ethereum’un da tıpkı Litecoin gibi bir daha kendi rekoruna ulaşamayacağını düşünüyorlar. Satis Group’a göre Ethereum 2019 yılı içerisinde 882$‘a kadar çıkacak ancak daha sonra önümüzde üç, beş ve on sene içerisinde 100’er dolarlık düşüşler yaşayacak.

Araştırmacıların en olumsuz tahmini ise Ripple (XRP) hakkında oldu. Yapılan araştırmaya göre XRP, önümüzdeki on yıl içerisinde 0.004$ düzeyine sabitlenecek. Stellar (XLM) ise aynı zaman dilimi içerisinde 0.01-0.02$ aralığında seyrediyor olacak. Cardano’nun (ADA) da önümüzdeki on yıl içerisinde 0.0001$ olması bekleniyor.

Yapılan araştırmada EOS ve Bitcoin Cash gibi koinlere de yer verildi. Araştırmacıların hesaplarına göre EOS önümüzdeki beş-on yıl içerisinde 4.50$ seviyesinin altına inmiş olacak. Bitcoin Cash ise kendi rekoru olan 4,330$ seviyesi bir yana, 1,000$ seviyesini dahi göremeyecek. Satis’in tahminlerine göre Bitcoin Cash 2023 yılında 268$, 2028 yılında ise 180$ olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment