Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya Polisi Bu Yazılım Sayesinde Kripto Para İşlemlerini Takip Edecek

Japonya‘da yasa dışı amaçlarla kripto para kullanımının artması sonucunda yerel yetkililer kripto para ile yapılan işlemleri takip etmeye karar verdiler. Japonya’daki Ulusal Polis Örgütü (NPA), kripto para ile yapılan işlemlerin geçmişini takip etmeyi sağlayacak yeni bir yazılım kullanmayı planlıyor.

Japonya’nın en büyük haber kaynaklarından olan NHK’ye göre ülkedeki Ulusal Polis Örgütü, gelecek sene içerisinde kripto para işlemlerini takip etmeyi sağlayan bir yazılım kullanmaya başlayacak. Yerel yetkililer bu yazılımı kullanarak kripto paraların yasa dışı amaçlarla kullanılmalarını önlemeye çalışacaklar.

NPA, yeni yazılımın masrafını karşılayabilmek için yıllık bütçesini gelecek yıl 35 milyon yene (315,000$ civarı) çıkarmayı düşünüyor.

Söz konusu yazılım adı şu an için gizli tutulan bir şirket tarafından geliştirildi. NHK tarafından yapılan habere göre bu yazılım, yetkililerin soruşturma sırasında ihtiyaç duydukları işlem verilerini buluyor.

Tokyo merkezli güvenlik şirketlerinden olan Trend Micro, bu ayın başlarında Bitcoin ATM’lerine sızmayı sağlayan zararlı bir yazılımın online ortamda satıldığını keşfetti. İnsanlar 25 bin dolar gibi bir ücret ödeyerek Bitcoin ATM’lerine sızmaya yarayan bu yazılımı satın alabiliyorlardı.

Japonya’nın finans alanındaki otoritesi olan Finansal Hizmetler Kurumu’nun (FSA) bir yetkilisi geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamalarda kripto para sektörünün “uygun yasalar altında” gelişmesini istediğini söyledi ve FSA’nın kripto para sektörüne “katı yaptırımlar uygulama gibi bir niyetinin olmadığını” vurguladı.

Kripto para sektörünü en yakından takip eden ülkeler arasında olan Japonya, sektörü düzenlemek ve kısmen daha güvenli hale getirmek için çeşitli adımlar atmaya devam ediyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment