Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’e Özel Vadeli İşlem Sözleşmesi Hazırlayan CBOE, Şimdi de Ethereum’a Yöneldi

Chicago Opsiyon Borsası’nı yöneten CBOE Global Markets, Ethereum tabanlı vadeli işlem sözleşmeleri oluşturmayı planlıyor.

Business Insider tarafından yapılan bir habere göre CBOE Global Markets, bu yılın sonlarına doğru ETH tabanlı vadeli işlemleri hazır etmeyi hedefliyor. İddialara göre CBOE’nin ETH tabanlı vadeli işlem sözleşmeleri Winklevoss kardeşler tarafından yönetilen Gemini tarafından destekleniyor olacak. CBOE, Bitcoin tabanlı vadeli işlem sözleşmelerini de Gemini ile destekliyor.

CBOE, geçtiğimiz yılın Aralık ayında Bitcoin tabanlı vadeli işlem sözleşmeleri hazırlamıştı. Bu sözleşmeler belli bir varlığı belli bir tarihte, belli bir fiyattan satın almayı veya satmayı sağlıyor. Vadeli işlem sözleşmeleri sayesinde insanlar bir varlığı ‘gerçekten’ satın almak zorunda kalmıyorlar. Yani Bitcoin fiyatının artma-düşme ihtimaline yatırım yapmak isteyen ancak Bitcoin satın almak istemeyen kişiler bu sözleşmelerden faydalanabiliyorlar.

Business Insider gibi kaynaklara göre CBOE, bu yeni projesini hayata geçirmek için ABD’deki Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’ndan onay bekliyor.

ABD’nin finans alanındaki bir diğer otoritesi olan Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC), Jaziran ayında aldığı kararla birlikte Ethereum’un menkul kıymet olmadığını açıklamıştı. CBOE Global Markets’ın başkanı olan Chris Concannon o dönemde yaptığı açıklamada:

“Bu duyuru, Ether sözleşmelerinin önünü açıyor ve biz bu konuyu Aralık 2017’de Bitcoin sözleşmelerini oluşturduğumuzdan beri düşünüyoruz.” demişti.

CBOE’nin yanı sıra CME de 17 Aralık’ta Bitcoin tabanlı vadeli işlem sözleşmeleri oluşturdu. Ancak CME’nin CEO’su olan Terry Duffy daha sonralardan yaptığı açıklamada şirketin yakın gelecekte Bitcoin’den başka bir kripto para için sözleşme açmayacağını vurguladı ve buna gerekçe olarak da kripto para fiyatlarındaki ‘değişkenliği’ gösterdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment