Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BTC-e’nin Sahibi Alexander Vinnik’in Davasında Yeni Gelişmeler Var

Eski kripto para borsalarından BTC-e’nin sahibi olduğu iddia edilen Alexander Vinnik’in avukatı, müvekkilinin Fransa’daki duruşmasıyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Vinnik’in avukatı Timofey Musatov, Rus haber kaynaklarından Izvestiya’ya verdiği röportajda Fransa’daki yetkililerin müvekkilini “sahte bir soruşturmaya” sokmaya çalıştıklarını söyledi.

Musatov, müvekkili Vinnik’in Yunanistan’daki mahkemeye getirildiğini ve şu anda iade kararı için beklediğini söyledi.

Izvestiya‘ya konuşan Musatov, Fransa’daki yetkililerin Vinnik’i avukatlara haber vermeden “sahte bir soruşturmaya” sokmaya çalıştıklarını söyledi ve yetkililerin Vinnik’in haklarını ihlal ettiklerini vurguladı.

Musatov, Yunanistan’daki yasalar doğrultusunda yalnızca yerel yetkililerin Yunanistan’da soruşturma yürütme hakkına sahip olduklarını belirtti ve şu soruyu sordu:

“Bazı Fransız vatandaşları davada belli bir rol oynuyor olmalarına rağmen nasıl oluyor da gerekli izinleri almadan başka bir ülkede soruşturma yürütebiliyorlar?”

Izvestiya tarafından yapılan habere göre Musatov Vinnik’in Fransa’da tam olarak hangi suçlarla yüzleştiğini belirtmedi. Musatov, müvekkiline yetkililer tarafından hangi soruların sorulduğunu da söylemedi.

ABD’deki Adalet Bakanlığı, Vinnik’i altı yıllık bir zaman dilimi içerisinde Bitcoin kullanarak 4 milyar dolar değerinde para aklamakla suçladı ve Vinnik Temmuz 2017 döneminde Yunanistan’da tutuklandı.

Fransa’daki yetkililer de bu yılın Temmuz ayında Vinnik’i “2016-2018 yılları arasında Fransa’daki altı farklı şehirden 100’den fazla Fransız vatandaşını dolandırmakla” suçladılar ve Vinnik için bir iade talebinde bulundular. Yunanistan’daki mahkeme Vinnik’in iadesi için yapılan talebi olumlu karşıladı ancak Vinnik’in avukatları mahkemenin aldığı karara karşın Yüksek Mahkeme’ye temyiz başvurusunda bulundular.

Yunanistan’da bunlar yaşanırken Rus hükümeti de işin içine girdi ve Rus vatandaşı olan Vinnik’in, ülkesine iade edilmesi gerektiğini belirttiler.

Vinnik’in tam olarak hangi ülkeye iade edileceği sorusunu Yunanistan’daki adalet bakanı yanıtlayacak. Vinnik’in bir sonraki duruşması 4 Eylül’de gerçekleşecek.

 

 

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment