Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Brezilya Yeni Bir Blockchain Platformundan Faydalanıyor

Brezilya‘daki yetkililer devlet ihalelerinin takibini yapabilmek için Blockchain teknolojisinden faydalanmaya başladılar.

Brezilya’daki Bahia eyaletindeki yetkililer Online Bid Solution adlı yeni bir platformu kullanmaya başladılar. Cayenne Technology and Design tarafından geliştirilen bu platform devlet ihalelerini takip etmek için kullanılıyor.

Bahia yönetiminin ihaleleri takip etmek için Blockchain’e geçiş yapmasının birkaç farklı sebebi var. Bölgedeki yetkililer Blockchain teknolojisinin diğer teknolojilere kıyasla çok daha güvenli ve şeffaf olduğunu düşünüyorlar.

Online Bid Solution adlı bu platformun özellikle tarım ihaleleri için kullanılması bekleniyor. Bahia yönetimi bu platformu toplamda binden fazla örgütün kullanmasını bekliyor. Bahia yönetimi bu yeni platform hakkında şöyle bir açıklama yaptı:

“Halihazırda Play Store’da ve Apple Store’da yer alan bu yeni uygulama hem Bahia hem de Rio Grande do Norte eyaletlerindeki bin 100 farklı tarım kooperatifi tarafından kullanılacak.”

Brezilya’daki yetkililer şu ana dek Blockchain ile ilgili çeşitli adımlar attılar. Bundan bir süre önce ülkenin önde gelen bankaları bir araya gelerek yeni bir Blockchain projesi geliştirmeye başlamışlardı. Ülkedeki bankalar Blockchain teknolojisini kullanarak bankacılık sektöründeki belli başlı sorunları giderebileceklerini düşünüyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment