Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Brezilya Menkul Kıymetler Borsası Yerel Yatırım Fonları ile Kripto Para Alınmasını Yasakladı

Brezilya Menkul Kıymetler Borsası, cuma günü yaptığı açıklamada yerel yatırım fonları ile kripto para alımının yasaklandığını açıkladı. Ülkede kripto paralara yönelik düzenlemeler konusunda ciddi atımlar atılırken, hükümet bu konuda yoğun bir şekilde çalışıyor.

Kripto Paraya Yatırım Yasaklanıyor

Brezilya Menkul Kıymetler borsası geçtiğimiz günlerde tüm çalışanlarına gönderdiği metinde, yerel yatırım fonları kullanarak kripto para alımını yasakladı.

Bu fonlar kullanılarak direkt olarak kripto para alımının yasaklanma sebebi ise ”Bu paraların finansal değer olarak kabul edilmemesi” olarak belirtildi.

Aynı zamanda, yabancı hisselerden indirekt olarak kripto para alımının ise yasaklanıp yasaklanmayacağı konusunun önümüzdeki günlerde netlik kazanacağı açıklandı.

Yabancı hisse senetleri üzerinden indirekt ya da başka yollarla kripto paralara yatırım yapılması konusunda tüm ilgililerin, hükümetin ortak kararını beklemesi kararlaştırılmışır.”

Kripto Paralar Üzerine Düzenlemeler Düşünülüyor

Brezilya hükümeti, Mayıs ayında kurduğu ekiple, kripto paraların nasıl düzenlenmesi ve denetlenmesi gerektiğine dair yaptıkları çalışmalara devam ediyor. Bu konu üzerinde daha önce 7 kez görüşüldüğü belirtilirken, Aralık ayında da bu ekip; Brezilya Merkez Bankası ile bir görüşme gerçekleştirmişti.

Yine aynı ay içerisinde gerçekleştirilen bir toplantıda, Banco do Brasil dijital ilişkiler direktörü Jonas Ramalho, Bitcoin ve diğer kripto paralar üzerine yapılacak düzenlemelerin, ülkede bu paralar kullanılarak yapılan ticaretin güvenceye alınmasında ve daha güvenli bir ticaret ortamının oluşturulmasında rol oynayacağını düşündüklerini belirtmişti.

Bu ve benzeri uygulamalar ile, Brezilya’da bankaların ve diğer şirketlerin blockhain temelli ürünler üzerine daha kaliteli ve özgün projeler sunması amaçlanırken, Brezilya vatandaşlarının da daha rahat bir ortamda ticaret yapmasının önünün açılması planlanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment