Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Brezilya’da Kripto Para Vergilendirmeleri İçin Taslak Hazırlandı

Brezilya Vergilendirme ve Gelir Yönetimi Başkanlığı (RFB) yaptığı açıklama ile kripto paralar ile ilgili vergilendirme süreçleri konusunda bilgi verdi.

Brezilya merkezli kripto para borsalarının bundan sonra her ay, yaptıkları işleri ve operasyon detaylarını içeren bir metni göndermeleri gerektiğini belirten RFB yetkilileri, borsaların hem operasyonel masraflarını hem de müşteri kimliklerini kurumla paylaşması gerektiğini de ifade etti.

Bununla birlikte, Brezilya’da ikamet eden kurum ya da kuruluşlar da, bundan sonra yabancı kripto para borsası kaynaklı olan ve 10 bin Brezilya Real’i (2700 ABD doları) aşan tutarları da kurum ile paylaşmak zorunda.

RFB’nin taslak metninde aynı zamanda kripto para cinsinden yaptığı işlemleri bildirmeyen kişiler için ön görülen ceza miktarları da yer alıyor. Buna göre yaptığı işlemleri RFB ile paylaşmayan Brezilya vatandaşları yaklaşık 400 dolara tekabül eden 1500 Brezilya Real’i ödemeye mahkum edilecek. Ayrıca sahte ya da hatalı beyanda bulunan vatandaşlara da toplam kazancın yüzde 3’ü kadar ceza uygulanacak.

RFB; bu taslak kararların alınma sebebinin ise, ülkedeki kripto para sektörünü canlandırmak ve sektöre bir meşruluk katmak olduğunu ifade ederken; ülkedeki birçok kripto para borsasının son dönemde müşteri sayısında ciddi artış yaşandığını ve bu sebepten ötürü de, gereken tedbirlerin ivedilikle alınması gerektiğini açıkladı.

Ülkede, kripto para konusunda yapılan çalışmalar son sürat devam ederken, hükümetin yaptığı bu hamle ile süreci daha iyi bir yere götürmek istediği yorumları da yapılıyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment