Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Brezilya’nın Başkan Adayından Bitcoin Yorumu: ‘Yasallaştırılabilir’

Brezilya‘daki gelecek başkanlık seçimine Partido NOVO’dan aday olan Joao Amoedo, Bitcoin gibi bir dijital para biriminin Brezilya ekonomisine fayda sağlayabileceğini düşünüyor. Amoedo’ya göre bu tarzda bir dijital para için uygun düzenlemeler getirilirse Brezilya’daki dijital ödeme mekanizması da ciddi ölçüde gelişebilir.

Blockchain’in Potansiyeli

7 Ağustos’ta Bitcoin Portal’a röportaj veren Amoedo, Blockchain teknolojisinin potansiyeli ve Brezilya’daki çeşitli kurumlara sağlayabileceği fayda konusunda gayet olumlu yorumlarda bulundu.

Amoedo’ya göre Blockchain teknolojisinin kullanılabileceği alanların başında tedarik zinciri yönetimi geliyor. Dünya çapındaki çeşitli Blockchain projelerinin bu alana yoğunlaştıklarını biliyoruz. Ayrıca Blockchain teknolojisinin ürün/hizmet akışını kolaylaştırmak ve daha verimli hale getirmek için kullanıldığı da oluyor.

Amoedo, Brezilya’da yaşanan gıda kirliliğinden de bahsetti ve Blockchain teknolojisinin bu alanda da kullanılabileceğini vurguladı. Ülkedeki Ulusal Sağlık Gözetim Kurumu (ANVISA), şu ana kadar yaptığı araştırmalarda ülkede yaşanan gıda kirliliği sorununun kaynağını bulmayı başaramadı ancak Blockchain gibi şeffaf bir teknoloji sayesinde bu alanda da bazı adımlar atılabilir.

Düzenleme Şart

Dünya genelindeki ülkeler kripto para düzenlemeleri konusunda çeşitli fikir ayrılıkları yaşıyorlar ancak Brezilya’daki başkan adayı Amoedo’ya göre kripto paralar, bankacılık sistemine birer tehdit oluşturmuyorlar. Hatta Amoedo’ya göre finans dünyasındaki rekabet ne kadar kızışırsa, o kadar iyi olur.

Bitcoin’in yasal bir ödeme aracı olarak kabul görme ihtimali hakkında konuşan Amoedo, şu yorumu yaptı:

“Bir ödeme aracı olan Bitcoin’in yasal bir ödeme metodu olarak görülebileceğinden şüphem yok. Eğer iki taraf da Bitcoin üzerinden ürün aktarmak istiyorsa ortaya yasal bir bariyer koymak gerekmiyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment