Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Brezilya’nın Dijital Bankacılık Devi Nubank Kendi Kripto Parasını Çıkarıyor

Brezilya’nın en büyük dijital bankası Nubank, yeni bir müşteri ödül programının parçası olarak kendi kripto para birimini piyasaya sürmeyi planladığını duyurdu.

Warren Buffett destekli Nubank tarafından yapılan açıklamada, yeni bir müşteri ödül programının parçası olarak Nucoin’i önümüzdeki sene piyasaya sürmeyi planladıkları ifade edildi. Projenin amacının müşterileri Nucoin biriktirmeye teşvik etmek ve bu sayede indirimler ve avantajlar sunmak olduğu belirtildi. 2023 yılında piyasaya sürülmesi planlanan Nucoin, Polygon (MATIC) altyapısını kullanacak.

Nubank’ta Nucoin Genel Müdürü koltuğunda oturan Fernando Czapski, ödül programı hakkında şu açıklamada bulundu:

Bu proje, blockchain teknolojisinin dönüştürücü potansiyeline ve onu daha da demokratikleştirmeye olan inancımızın başka bir adımdır.

Yönetici tarafından yapılan açıklamada, Nucoin’in kullanımının testini banka tarafından seçilecek 2.000 müşteri tarafından önümüzdeki ay yapılacağı ifade edildi.

İstatistiklere göre 2021 yılında Brezilyalılar tarafından en yaygın kullanılan bankacılık platformu olan Nubank’ın müşterileri, 2022 Haziran ayından beri bankanın “kripto bölümü” aracılığıyla anında Bitcoin (BTC) alıp satabiliyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!