Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Brezilya’nın En Büyük İkinci Bankası Kripto Para Piyasa Hacmini “Çok Küçük” Görüyor

70 milyondan fazla kullanıcısı olan Brezilya’nın en büyük ikinci bankası Bradesco, yakın zamanda kripto para sektörüne girmekle ilgilenmediklerini açıkladı.

Brezilya hükümeti kripto para regülasyonlarını tartışırken, ülkenin en büyük ikinci bankası Bradesco’dan kripto paralar hakkında dikkat çeken yorumlar geldi. Bradesco CEO’su Octavio de Lazari  bir röportajda, kripto para piyasasının “çok küçük” olduğunu düşündüklerini ve yakın gelecekte müşterilerine kripto hizmetleri başlatmakla ilgilenmediklerini belirtti.

Gerek Brezilya’da gerek diğer Latin Amerika ülkelerinde bir çok banka müşteri potansiyellerini arttırmak için kripto para hizmetleri sunmaya başlarken, Bradesco’nun aynı fikri paylaşmaması dikkat çekti. Kripto para piyasasının hacim olarak küçük ve yatırımcılar için henüz tehlikeli olduğunu belirten CEO şu açıklamalarda bulundu:

Kripto para birimleri, yatırımcıların risk aldığı ve elle tutulur olmayan yatırımlardır. Bu henüz bizim yatırım yapmamız için çok küçük bir pazar.

Lazari, her ne kadar yakın gelecekte kripto para piyasasına girmeyi düşünmese de, bu fikirlerinin kalıcı olmadığını ve değişebileceğini belirtti. Bununla birlikte eğer müşterileri bu günlerde kripto para üzerine yatırım yapma talebinde bulunursa, bu talebi alt kuruluşları olan Agora aracılığıyla karşılayabileceklerini açıkladı.

Kripto para birimleri üzerinde entegrasyonu düşünmeyen banka yetkilisi, bunun yanı sıra blockchain gibi yenilikçi bir teknolojiyi kullanmaktan geri durmayacaklarına değindi. Açıklamasının devamında konuyla alakalı olarak CBDC‘ler üzerinde ki çalışmalara Bradesco bankasının da dahil olduğunu belirten CEO, tahviller ile blockchain teknolojisin bir araya getirmenin işlevli sonuçları doğurabileceğini de sözlerine ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!