Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Brian Kelly: Bitcoin ETF’leri Şubat 2019’a Kadar Onaylanmış Olacaklar

ABD‘deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC) bundan birkaç gün önce Bitcoin ETF’si oluşturmak için yapılmış dokuz adet başvuruyu reddettiğini açıkladı.

SEC, yapılan başvuruları reddettiğini açıkladıktan yalnızca birkaç saat sonra ilginç bir duyuru daha yaptı ve verdiği ret kararlarını yeniden değerlendireceğini belirtti.

CNBC’den tanınan Brian Kelly, SEC’in duyurusundan sonra konuyla ilgili bazı yorumlarda bulundu. Kelly, SEC’in ret kararından sonra kripto para topluluğundaki isimlerin epey hayal kırıklığına uğradıklarını söyledi. Kelly, hayal kırıklığına uğrayan kişilere umutlarını kaybetmemeleri yönünde tavsiyede bulunuyor çünkü kendisine göre Şubat 2019’da Bitcoin ETF’si görmemiz mümkün.

Kelly’ye göre önümüzdeki yılın Şubat ayı, Bitcoin ETF’sinin oluşması için gayet makul bir zaman. Kelly’ye göre SolidX/VanEck tarafından yapılan ve Eylül’de değerlendirilecek olan başvuru SEC tarafından onaylanacak.

SEC, başvuruları reddettiğini duyurduğu açıklamada aldığı kararın Bitcoin ile herhangi bir ilgisinin olmadığını ve alınan ret kararının Bitcoin’i herhangi bir şekilde kapsamadığını vurguladı. Ancak Kelly’ye göre SEC’in Bitcoin ETF’si için yapılan başvuruları reddetmesinin sebepleri arasında Bitcoin’in ‘denetlenmiyor’ olması var. SEC şu anda kripto para sektörünü düzenli olarak takip etmek için gereken adımları atmış değil ve Kelly’ye göre sektörde olup bitenleri tam olarak bilmiyor olmak, SEC’in ETF konusuna şüpheli yaklaşmasına neden oluyor.

Kelly’ye göre Bitcoin bazlı vadeli işlem sözleşmelerine duyulan ilgi gittikçe artıyor ve vadeli işlem piyasası yüzde 85’lik bir büyüme göstermiş durumda ki bu da ETF’nin kabul görme ihtimalini arttırıyor. Kelly’ye öre ETF’nin onay almasını sağlayacak etmenlerden bir diğeri, yakın zamanda Bakkt adıyla açılacak olan NYSE bazlı kripto para borsası.

Brian Kelly, ETF’lerinin onaylanması halinde piyasanın olumlu yönde ilerleyeceğini düşünüyor. Kelly’ye göre kurumsal yatırımcılar piyasaya hala tam olarak giriş yapmadıkları için ETF’lere ilk aşamalarda bireysel yatırımcılar giriş yapacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment