Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsalarından Coinbase Artık Çok Daha Şeffaf Çalışacak

Coinbase, platformundaki kurumsal yatırımcılara hitap eden ürünlerin ve hizmetlerin yayılmasını sağlamak için şirket olarak kendine yeni ilkeler belirledi.

Coinbase’in başkan yardımcısı Adam White tarafından imzalanan ve Coinbase’in blogunda paylaşılan gönderiye göre şirket benimseyeceği yeni ilkelerle birlikte platformu kullanan kişilere adil, güvenli, şeffaf bir deneyim sunacak. Şirket ayrıca altyapısını daha kaliteli hale getirmeye ve böylece zararlı faaliyetlerle daha rahat mücadele edebilmeye çalışıyor.

Adil, Güvenli, Şeffaf

White’a göre Coinbase piyasaları aktif olarak takip eden bir ekip hazırlayacak ve bu ekip piyasaların denetiminden sorumlu olacak. Böylece platformda adil bir ortam sağlanmış olacak.

Oluşturulacak yeni ekip alım-satım sırasında sürecindeki şüpheli davranışları takip edecek ve gerekiği zaman likidite akışını durdurup yeniden başlatma yetkisine sahip olacak.

Güvenlik alanında kendini geliştirmek isteyen şirket platformun güvenliğini sağlamak için üçüncü-parti denetim firmalarıyla çalışacak ve düzenli kontrole girecek.

Coinbase platformdaki şeffaflığı arttırmak ve herkese denk bir hizmet verebilmek için tamamen kripto para piyasaları için hazırlanmış bir kılavuz barındıracak.

Şirketin yayınladığı blog gönderisinin bir kısmı şu şekilde:

“Coinbase alım-satım süreciyle ilgili piyasadaki her yatırımcıya hitap eden kurallar ve politikalar hazırlayacak, işlem bedellerini şeffaf bir şekilde yayınlayacak, piyasada yapılabilecek olan minimum/maksimum emir, uygulama seçenekleri, ticaret hacimleri gibi faaliyet hakkında açık bilgiler sağlayacak, sektör standartlarına uyum sağlandığından emin olmak için bağımsız, üçüncü-parti şirketlerce denetlenecek.”

Platformdaki Kripto Paralar

Coinbase piyasadaki belli bir kripto parayı platformuna eklemeye karar verdiği zaman o koinde ciddi bir artış görülebiliyor. Kripto para topluluğundaki bazı isimler Coinbase’in piyasa üstünde bu kadar güç sahibi olmasını eleştiriyorlar. Bu ‘listeleme’ sürecini daha şeffaf hale getirmek isteyen şirket, bundan böyle şu adımları izleyecek:

“Kullanılan teknolojinin ne kadar kapsamlı ve güveli olduğunun, ağdaki yönetim sürecinin, piyasadaki talebin, yasalara uyumluluğun incelendiği listeleme sürecine şeffaflık getirilecek. Platforma eklenen her kripto para şeffaf ve tutarlı bir şekilde duyurulacak ve böylece müşteri kitlemize eşit bir şekilde bilgi akışı sağlanacak.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment