Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Brian Kelly: Bitcoin’in Sahne Alacağı Zaman Henüz Gelmedi

CNBC’nin, bizim de sizinle çok sık paylaştığımız Fast Money programına konuk olan başarılı analist Brian Kelly, Bitcoin’de yaşanan son düşüşü değerlendirdi. Kelly, şu anda yaşanan düşüşe rağmen, Bitcoin’e uzun vadede inandığını ve bu düşüşün kısa süreceğini belirtti. Kelly, şöyle konuştu:

”Bitcoin 5800 dolarlardan 8300-8400 seviyelerine kadar güçlü bir yükseliş yaptı. Geleneksel piyasalara göre bu çılgınca bir artış olsa da, Bitcoin için böylesi fiyat artışları ya da düzeltmeler artık normal hale geldi.”

Bitcoin ETF’sinin geleceği ve kabul edilip edilmeyeceği halen çok sık bir şekilde tartışılırken, bu ETF beklentisinin de bazı yatırımcıları yeniden sektöre getirdiği ve Bitcoin’ 8 bin doların üstüne attığı aşikar. Ancak bu rüzgar, Winklevoss kardeşlerin ETF reddi ile birlikte bir nebze olsun dinmişe benziyor. Kelly, bu konuyla ilgili de bunun normal olduğunu belirtirken, SEC’in ETF başvurularını reddetmesinin ya da bekletmesinin, olağan bir durum olduğunu ifade etti ve Bitcoin için henüz prime time gelmedi dedi.

Kelly, Bitcoin ETF’si için iki büyük engelin aşılması gerektiğini belirtilirken, SEC’in de kripto para piyasalarında sahtekarlıklara ve fiyat manipülasyonlarına karşı sert bir tavır takındığını hatırlattı. Kelly’e göre Bitcoin ETF’sinin önünde duran iki şey ise şöyle:

”Bunlardan birincisi tamamen düzenlenmiş bir kripto para borsasının faaliyete geçmesi ki bu gerçekten kurumsal yatırımcıyı sektöre çekecektir. Fidelity, Black Rock ve diğer bazı firmaların bu işe girdiğini görmeye başladık. Gerçekten de bu yönde bir talep var. Tamamen yasal olarak izin almış bir borsa ile birlikte Bitcoin ETF’sinin gerçekleşmesi için önemli olan bir diğer şey de, kurumsal yatırımcılar için koruma ve güvenlik hizmetlerinin tam manasıyla kullanıma girmesi. Bu ikisi bir araya gelirse, o zaman hem ETF, hem de piyasanın geneli için çok başka şeyler konuşuruz.”

Kelly, bazı analistlerin aksine Bitcoin ETF’si ile ilgili kısa vadede olumsuz fikirlere sahip. Bitcoin ETF’sinin önümüzdeki aylar içinde kabul edilmesiin pek de mümkün olmadığını belirten Kelly, buna karşın gelecekte bir gün bu kararın alınacağına olan inancını da yineledi ve şöyle konuştu:

”Şu anda dünyada üzerine az yasa çıkmış nadir ekosistemlerden birindeyiz ve yeni bir şeyler denemek için uygun bir ortam var.”

Bitcoin, bu yazının kaleme alındığı dakikalarda yüzde 2’lik bir düşüş yaşayarak 7 bin 617 dolardan işlem görüyor. Yıl başından bu yana ise Bitcoin fiyatında neredeyse 12 bin dolarlık bir düşme var.

Kaynak: CNBC
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment