Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Brisbane’de Dünyanın İlk Kripto Para Havalimanı Açılıyor

Yerel bir haber kaynağına göre, Brisbane Havalimanı çok yakın bir zamanda dünyada bir ilk olarak kripto para havalimanı haline gelecek. Havalimanı, bütün terminalde Bitcoin, Ether ve Dash‘i kabul eden kripto para bazlı dükkanlar, kafeler ve restaurantlar açmak için yerel ve uluslararası şirketlerle işbirliği yapıyor.

Kripto para kullanıcıları arttığından,  dijital paralara geçiş yapmak bir havalimanı için gayet mantıklı bir hareket. Strategic Planning and Development‘ın genel müdürü olan Roel Hellemons‘a göre:

“Dünyanın dört bir yanından insanlar kripto paralara yatırım yaparak para kazandı ve onlardan birçoğu da uluslararası yolculuklara çıkıyor; bu yüzden terminalimizin kripto para bazlı olması gayet mantıklı.”

Havalimanı, bir kripto para işletim sistemi olan TravelbyBit ile işbirliği yaparak yolcularına kripto para ile ödeme yapma imkanı sunacak.

Diğer ülkelerden gelen olumsuz eleştirilere rağmen, bu hareket Avustralya’nın kripto para ve dijital ödeme yöntemlerine yaklaşımına dikkat çekiyor. Çin’den gelen yasaklamanın ve Güney Kore’den gelen tehditlerin ardından Avustralya’nın izlediği bu politikanın açıklığı, kripto para yatırımcıları için hoş bir karşılama olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment