Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan’ın Silikon Vadisi Ülkedeki En Büyük Blockchain Hesap Sunucusunu Kurmaya Çalışıyor

Inc42‘nin 19 Ocak Cuma günü yayınladığı bir makaleye göre, ülkedeki sekizinci büyük eyalet olan Andhra Pradesh, yerel bir şirket olan Covalent Fonu ile hükûmet adına en büyük Blockchain yığınını kurmak için bir ortaklık başlattı.

Andhra Pradesh, Hindistan’ın yönetim ağı India Stack‘in Blockchain teknolojili versiyonunun yerel bir şekilde adaptasyonunu amaçlayan Velugu Core‘un ortaklaşa bir şekilde geliştirilmesine katkı sağlayacak.

Eyaletin yerel dili Telugu’da “aydınlatma” anlamına gelen ‘Velugu’, sürmekte olan Fintech Valley Vizag teknolojisi girişimi kapsamında yer alacak.

Inc42 gazetesine yaptığı yorumda, Covalent Fund’ın ortaklarından Ram Yalamanchili Velugu’yu şu şekilde tanımladı:

” Hindistan’da yapılan düzenlemeler çerçevesine uygun olarak tasarlanmış bu blockchain protokolüyle bu zamana kadarki en geniş, açık ve kripto ile korunan en güvenli defter kaynağına sahip oluyoruz.”

Ve ekledi:

Blockchain, etkileyici protokoller üstüne kurulup piyasayla yeni yeni etkileşime geçmeye başlamış uygulamalar için yepyeni bir paradigma sunmasının yanında risk sermayelerinden de büyük ilgi topluyor.”

Narendra Modi yönetimindeki hükümetin bu teknolojiyi benimsemesinden sonra Hindistan’ın Blockchain macerası 2016 yılından itibaren hız kazanmıştı. Ancak her ne kadar Blockchain teknolojisinin en yaygın kullanımı kripto paralar arasında olsa da Hindistan hükûmeti söz konusu Blockchain ve kripto para olduğunda çok keskin bir ayrım yapıyor ve kripto paralara pek sıcak bakmıyor.

Eyalet bazında girişimler geçtiğimiz birkaç yıl boyunca farklı biçimlerde gerçekleşti. Bununla birlikte küçük çaplı bir girişim olarak kalması Velugu’yu, günümüzde bürokrasiyi Blockchain teknolojisi ile donatmakta öncü bir kurum haline getirdi.

Bilişim Teknolojileri bakanı Nara Lokesh:

“Andhra Pradesh hükümeti, dijital varlıklarıyla beraber 2019 yılına dek Blockchain’e olanak tanıyacağını öngörüyor. Bir teknoloji platformu olarak Blockchain’e gayet iyimser yaklaşmanın yanında (Blockchain’i) şeffaf bir yönetim sağlamak adına kullanmaya da hevesliyiz.”

Ayrıca planlarının bir parçası olarak “Blockchain üniversitesi” projesi üzerinde de çalışmaktalar. Ortaklık, bu girişim için 10 milyon $’a kadar hibe sağlamaya hazır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment