Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Analist Bitcoin’in 40 Bin Dolara Kadar Çıkacağını Düşünüyor

Fundstrat kurucusu Thomas Lee, Bitcoin fiyatının önümüzdeki birkaç ay içerisinde 40 bin dolara kadar yükselebileceğini düşünüyor. Lee kısa süre önce bu tahmini neye dayanarak yaptığını açıkladı.

Kripto para piyasası geçtiğimiz haftalarda iyi bir ivme yakaladı ve çoğu kripto paranın değerinde kayda değer artışlar görüldü. Bitcoin bu süreç içerisinde 14 bin dolar barajına kadar yükseldi.

Sektörün uzman isimlerinden Lee, piyasanın önümüzdeki aylarda da olumlu bir performans sergileyeceğini ve Bitcoin‘in bu süre içerisinde 40 bin dolara kadar çıkacağını düşünüyor.

Tom Lee’nin Analizi

Tom Lee kısa süre önce verdiği röportajda Bitcoin fiyatının 40 bin dolara çıkmasını sağlayacak bazı etmenlerden bahsetti. Kendisinin konu hakkındaki yorumlarından bir kesit şu şekilde:

“Kripto para kışı bu yıl itibarıyla kesinlikle sona erdi. Bitcoin 200 günlük hareketli ortalamasına yeniden ulaşmayı başardı. 10 yıllık tarihe baktığımızda görüyoruz ki Bitcoin 200 günlük ortalamanın her üstüne çıkışında bu ortalamanın altında kaldığı döneme kıyasla on kat daha iyi performans sergiliyor.”

FOMO Etkisi

Lee verdiği röportaj sırasında kripto para piyasasını hareketlendiren en büyük etmenlerden birinin FOMO (kaçırma korkusu) olduğunu söyledi.

Bitcoin ne zaman 10 bin dolar barajına erişse insanların Bitcoin’e yatırım yapmaya başladıklarını söyleyen Lee, şu yorumu ekliyor:

“Bitcoin tarihi boyunca ne zaman 10 bin dolar barajına gelmişse bir FOMO dönemi başlıyor. Bunu geçenlerde de görmüştük. Çünkü Bitcoin 10 bin doları aşar aşmaz fiyat 14 bin dolara kadar çıktı.”

Tüm bu etmenlerin Bitcoin fiyatını daha da yukarıya taşıyacağını düşünen Lee, Bitcoin fiyatının ve genel olarak kripto para piyasasının önümüzdeki aylarda şimdikine kıyasla çok daha iyi durumda olacaklarını düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment