Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Amerikan Bayramı Sayesinde 12 Bin Dolara Çıkabilir

SFOX tarafından yayınlanan yeni bir araştırmaya göre Bitcoin fiyatı bugün Amerikan Bağımsızlık Günü sayesinde kayda değer oranda artış gösterebilir.

SFOX tarafından yapılan geçmişe dönük araştırmalar, insanların bu gibi özel günlerde Bitcoin almaya meyilli olduklarını gösteriyor. SFOX bunun başlıca nedeninin FOMO (kaçırma korkusu) olduğunu öne sürüyor:

“Bitcoin, 8 bin dolardan 20 bin dolara çıktığı yolculuğa 2017’deki Şükran Günü’nde başlamıştı. Bitcoin fiyatı Çinliler Şubat 2019’da Bahar Festivali’ni kutlarlarken 3419 dolardan 4027 dolara kadar çıkmıştı.”

SFOX verilerinin yanı sıra Google Trens verilerine baktığımızda Bitcoin fiyatının özel günlerde gerçekten yükseldiğini görebiliyoruz. Özellikle 2017 tarihindeki verilere baktığımızda ABD’deki “Bitcoin” arama hacminin noel ve yeni yıl kutlamalarından önce büyümeye başladığını görebiliyoruz.

SFOX tarafından yapılan araştırmalara göre insanlar böyle özel günlerde aileleriyle bir araya geldiklerinde kripto paralar hakkında konuşabiliyor, birbirlerini yatırım yapmaya ikna edebiliyor, zaman zaman sevdiklerine kripto para dahi hediye edebiliyorlar. Bu da özel günlerde kripto paralara duyulan ilginin artmasına yol açıyor.

Bitcoin price during the holiday season and winter bull run 2017

Kaynak: SFOX

Piyasanın bugün ani bir artış yaşaması halinde Bitcoin fiyatı ne kadar yükselir bilinmez. An itibarıyla 11 bin 700 dolar gibi bir fiyata sahip olan Bitcoin’in önündeki en büyük psikolojik engelin 12 bin dolar barajının olduğu söylenebilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment