Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Bitcoin Düşecek” Dedi, 200 Milyon Dolarlık Yatırım Yaptı

Kripto para sektöründe balina olarak adlandırılan büyük çaplı bir yatırımcı, Bitcoin fiyatının düşeceği yönünde yüklü bir yatırım yaptı.

CCN tarafından yapılan habere göre Bitfinex’teki bir kripto pra yatırımcısı, Bitcoin fiyatının kısa süre içerisinde düşeceğine dair 20 bin Bitcoin’lik bir açık pozisyon aldı. Bu pozisyonun toplam değerinin 200 milyon dolardan fazla olduğunu söyleyebiliriz.

Bitcoin fiyatının düşeceği yönünde yatırım yapan bu kişi yatırımının karşılığını almış olabilir. Çünkü Bitcoin fiyatı geçtiğimiz gece içerisinde 11 bin 900 dolardan 10 bin 800 dolar seviyesine kadar geriledi. Kripto para piyasasının toplam değeri ise bu süreç içerisinde 20 milyar dolarlık bir düşüş yaşadı.

Bitcoin’in bu kadar hızlı bir düşüş yaşamasının sebebi Bitfinex’teki bu yatırımcı olabilir. Bu işlem hakkında yorum yapan bazı analistler, bu kadar yüklü bir yatırımın diğer yatırımcıları paniğe soktuğunu düşünüyorlar. Bitcoin fiyatının düşeceğini düşünen yatırımcılar daha sonra sahip oldukları Bitcoin’leri elden çıkararak bu düşüş sürecini hızlandırmış olabilirler.

Bitcoin fiyatı kısa vadede bu kadar büyük bir düşüş yaşamışsa da orta vadede ne gibi bir performans sergileyecek henüz bilinmiyor. Kısa süre önce paylaştığımız bir analizde Bitcoin fiyatının yeniden yükselişe geçebileceğinden bahsetmiştik. Ancak bunun gerçekleşmesi için Bitcoin’in bir süre daha mevcut pozisyonunu koruması gerekecek.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment