Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

G20’den Beklenen Kripto Para Açıklaması Geldi!

Dünyanın en büyük 20 ekonomisinin temsil edildiği G20, Mali Eylem Görev Gücü’nün (FATF) kripto paralarla ilgili hazırladığı standartları resmi olarak desteklediğini açıkladı.

G20 üyeleri 28-29 Haziran tarihlerinde Japonya’nın Osaka kentinde bir araya geldiler. Bu etkinlik sırasında küresel finans sistemiyle ve ekonomik gelişmelerle ilgili çeşitli açıklamalar yapıldı.

G20 zirvesinde konuşulan konular arasında kripto paralar da bulunuyordu. G20 temsilcileri bu zirve sırasında kripto paralar hakkında konuştular ve resmi bir karara vardılar.

G20, yayınladığı resmi açıklamada Mali Eylem Görev Gücü’nün (FATF) kripto paralarla ilgili sunduğu öneriyi resmi olarak desteklediğini açıkladı:

“FATF’nin para aklamayla ve terörizm finansmanıyla mücadele edebilmek için hazırladığı kripto para standartlarını hayata geçirmeye kararlıyız.”

G20’nin FATF tarafından hazırlanan bu standartları desteklemesi zaten beklenen bir gelişmeydi. Bu açıklamayla birlikte G20’nin FATF’e verdiği destek bir nevi resmileşmiş oldu.

FATF tarafından hazırlanan bu standartlar kripto para sektörünü tam olarak nasıl etkileyecek bilinmiyor. Ancak Circle, Coinbase ve Chainalysis gibi sektörün önde gelen şirketleri bu standartları yürürlüğe sokmanın son derece külfetli ve zorlu olacağını düşünüyorlar. Bu üç şirket ayrıca bu standartların hayata geçirilebilmesi için üst düzey bir ulusararası işbirliği gerektiğine inanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment