Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Burada Bir Bitcoin’i 76 Bin Dolara Satıyorlar!

Zimbabve’deki kripto para kullanıcıları bir Bitcoin almak için 76 bin dolar gibi bir ücret ödemek zorundalar.

Bitcoin geçtiğimiz son birkaç hafta içerisinde iyi bir çıkış yakalayarak 14 bin dolar barajına kadar yükselmeyi başarmıştı. Ancak bunun hemen ardından gelen düzeltme, Bitcoin fiyatının ağır bir darbe almasına yol açtı.

Coinmarketcap verileri Bitcoin fiyatının son yirmi dört saat içerisinde yüzde 7 oranında düşüş yaşayarak 10 bin 700 dolar seviyesine gerilediğini gösteriyor. Ancak bu fiyat Localbitcoins gibi platformlarda değişiklik gösterebiliyor.

Belki de en büyük değişikliği Zimbabve’deki Localbitcoins verilerine baktığımızda görüyoruz. Çünkü Bitcoin’in fiyatı Zimbabve’de bir hayli yüksek.

Zimbabve Hükümetinin dövizi yasaklaması ülkedeki vatandaşların adeta Bitcoin’e akın etmelerine yol açtı. Bu da Bitcoin fiyatının 75 bin dolar gibi uçuk bir seviyeye çıkmasıyla sonuçlandı.

Hükümet geçtiğimiz hafta itibarıyla Amerikan Doları ile yapılan işlemleri durdurma kararı alarak Zimbabve Doları ile yola devam edileceğini açıkladı. Bu para birimi yüksek enflasyon oranları yüzünden uzun süredir kullanılmıyordu.

Zimbabve Hükümetinin aldığı bu karar ülkedeki vatandaşları Bitcoin gibi alternatif para birimlerine geçmeye zorladı. Vatandaşlar önümüzdeki haftalarda Bitcoin’i yoğun olarak kullanmaya devam edecekler gibi görünüyor. Zimbabve Hükümeti ise henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment