Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bilinen Stabil Koinlerin Yalnız Yüzde 30’u Kullanıma Hazır

Blockdata tarafından stabil koin ile ilgili yapılan araştırmanın sonuçları 26 Haziran tarihinde yayınladı. Araştırmanın bulguları, mevcut stabil koinlerin yalnız %30’unun (60 stabil koinin) aktif ve kullanıma hazır olduğunu, kalan %70’in ise hala gelişme sürecinde ya da tamamen kullanım dışı olduğunu ortaya koymuştur.

Blockdata araştırmacıları, bu durumun bir sonucu olarak 2019’un sonuna kadar tahmini 119 yeni stabil koinin çıkacağına ve 2020’ye gelindiğinde rekor sayıda stabil koninin piyasada olacağına inanıyorlar.

Stabil Koinler Neden Başarısız Oluyor?

Araştırmacılara göre stabil koinlerin başarısız olma sebebi emtia destekli olmaları. Özellikle altın destekli stabil koinler, başarısız olan stabil koinlerin üçte ikisini oluşturuyor. Para destekli koinlerin başarısızlık sebepleri arasında ise 3 temel sorun tespit edilmiş; dolandırıcılık, fiziksel depolama ve buharlaşma sorunları.

Araştırmada ortaya çıkan bir başka bulgu ise varlık destekli stabil koinlerin daha yaygın olması. (Ethereum destekli stabil koinler gibi) Piyasadaki tüm stabil koinler incelendiğinde %95 gibi ezici bir çoğunluğun varlık destekli olduğu ortaya çıkmıştır.

Rapora göre, stabil koinlerin uygulandığı 15 farklı Blockchain arasında, en yaygın olarak kullanılan Ethereum olmuştur. Ethereum’dan sonra en yaygın olarak kullanılan iki Blockchain ise Bitshares ve Stellar. Bu üç Blockchain, tüm stabil koinlerin yaklaşık %50’sini elinde tutuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment