Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Bitcoin Düşecek” Diyenler 65 Milyon Dolar Zarar Ettiler

Bitcoin fiyatının geçtiğimiz son birkaç gün içerisinde kayda değer oranda yükselmesiyle birlikte Bitcoin’i açığa satan kişiler ağır kayıplar yaşadılar.

Bitcoin fiyatı aylar süren düşüşün ardından geçtiğimiz son birkaç hafta içerisinde kendini toparlamaya başladı ve bu yılın yeni rekorlarını kırdı. Bitcoin’in gösterdiği bu performans sektördeki pek çok kişiyi memnun etse de bu durumdan ağır zarar gören kişiler de var.

BitMEX bünyesindeki Bitcoin vadeli işlem piyasasına baktığımızda Bitcoin’i açığa satan kişilerin ne kadar büyük kayıplar yaşadıklarını görebiliyoruz. AMBCrypto tarafından yapılan habere göre Bitcoin fiyatı 10 bin doları aşar aşmaz BitMEX’teki açık pozisyonların 65 milyon dolarlık kısmı likidite edildi.

Bitcoin fiyatının yükselmesiyle birlikte Bitcoin’i açığa satan kişilerin maddi kayıp yaşaması pek şaşırtıcı değil. Ancak BitMEX’in müşterilerine 100 kata kadar varan kaldıraç oranları sunuyor olması, borsa müşterilerinin daha da fazla kayıp yaşamasına yol açtı.

Bitcoin fiyatının düşeceği yönünde yatırım yapan kişiler geçtiğimiz haftalarda da ağır bir darbe almışlardı. Bitcoin fiyatı birkaç gün içerisinde 8 bin dolardan 8 bin 800 dolara yükseldiğinde toplamda 130 milyon dolarlık açık pozisyonun likidite edildiği düşünülüyor.

Kripto para piyasası önümüzdeki günlerde ne gibi bir performans sergileyecek, açığa satanlar daha fazla kayıp yaşayacaklar mı göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

3 Comments

  • can
    Posted 16 Eylül 2019 - 16:58 16:58

    facebookun sanal parası bile bitcoini çoşturmaya yetti , bu rakamlar bile ilerde çok düşük olacak .Siyasi değil sadece arz/talep ilişkisinin olduğu para brimleri yatırımcılara daha güvenilir geliyor.ytd

  • hakan
    Posted 22 Haziran 2019 - 18:36 18:36

    Bence tum altkoinler cop cunku kullanim alani yok hic bir ozelligi yok. Bitcoin tek crypto para olarak kalacak ona bunu yaptiracak sey ise para olarak degil digital altin olarak saklama araci olmasi.

  • Mehmet Ali Şimşek
    Posted 22 Haziran 2019 - 15:39 15:39

    bitcoin çok şaşırtıcı sonuçlara sebebiyet verebiliyor. Hiç beklenmedik anda tahminleri yıkıp geçiyor
    umarım yükselişe devam eder ve yüzleri güldürür
    makaleniz için teşekürler

Leave a comment