Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tron Destekli Sabitkoin TRXD Nedir?

Sektörün en büyük ağlarından biri olan Tron‘a TRXD adlı yepyeni bir sabitkoin geliyor.

Tron Foundation, Tron ekosistemini büyütebilmek için aylardır düzenli olarak çalışmayı sürdürüyor. Bundan kısa bir süre önce Odyssey güncellemesini alan Tron ağı bu güncellemeyle birlikte kripto para takipçilerinin ilgisini çekmeyi başarmıştı.

Kısa süre önce yayınlanan yeni bir duyuru Tron’un bir kez daha ilgi çekmesine yol açtı. Bu duyuru New York merkezli bir fintech şirketi olan Carbon tarafından yapıldı. Şirket 21 Haziran’da bir duyuru yaparak itibari para ile desteklenen sabitkoinini Tron ağında hayata getireceğini açıkladı.

Kullanıcıların bu iki taraf arasındaki işbirliği sayesinde eskisine kıyasla çok daha rahat bir şekilde işlem yapmaları ve dApp (merkezsiz uygulama) içi ödeme yapabilmeleri bekleniyor. Tron’un CEO’su Justin Sun, Carbon ile kurdukları ortaklık hakkında şu yorumu yapıyor:

“TRON’da kullanıcı dostu bir sabitkoin oluşturmak isteyen her türlü ortakla bir arada çalışmaktan memnuniyet duyarız. TRON bu gibi gelişmeler sayesinde ana akımın bir parçası haline gelecek.”

TRXD adlı sabitkoine Carbon’un kendi sitesinden erişilebilecek. Kripto para ile ödeme yapmak isteyen kullanıcılar Otomatik Takas Merkezi (ACH) ile para yatırabilecek, havale gönderebilecekler.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment