Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiliz Milletvekili Bitcoin’in Dolandırıcılık Olduğunu Düşünüyor

Bir İngiliz milletvekili, kripto paralarla ilgili bir makale yazarak Bitcoin‘in aslında tamamen bir dolandırıcılık ürünü olduğunu belirtti.

İlk olarak 10 yıl önce, Bitcoin ile ortaya çıkan kripto paralar aradan geçen bu zaman zarfı içerisinde ciddi bir büyüme yaşadılar. Kripto paralar günümüzde Dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor ve destekleniyorlar. Ancak kripto paralara pek olumlu gözle bakmayan çok fazla isim olduğunu belirtmek gerekiyor.

Bu isimlerin arasında Nouriel Roubini gibi uzman ekonomistler de bulunuyor. Bitcoin’den illk zamanlardan bu yana nefret eden Roubini zaman zaman kripto paralarla ilgili olumsuz açıklamalar yapmaya devam ediyor. Roubini geçtiğimiz günlerde de İngiliz milletvekili Alex Sobel tarafından yazılmış bir makaleyi paylaştı.

Leeds’ten seçilen milletvekili, kripto paralarla ilgili kaleme aldığı makalesinde Bitcoin’in özünde bir dolandırıcılık ürünü olduğunu vurguluyor. Bitcoin’in şu ana dek insanlara çok fazla şey vaat ettiğini ancak bu vaatlerin “hiçbirini yerine getirmediğini” söyleyen Sobel, insanları Bitcoin’e karşı uyarıyor. Kendisinin konu hakkındaki açıklaması şu şekilde:

“Bitcoin’in ortaya çıkışı tam 2008’deki ekonomik krizden sonrasına, insanların yeni bir finansal teknoloji bekledikleri zamana denk gelmişti. Ancak Bitcoin bu görevi üstlenemedi. Başlangıçta ütopik bir araç olarak yola çıkan Bitcoin geçtiğimiz birkaç yıl içerisinde politikleşmeye başladı.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment