Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BTC-e Kurucusu Alexander Vinnik Rusya’ya İade Edilmek İstiyor

Eski kripto para borsalarından BTC-e’nin kurucusu olan ve şu anda Yunanistan’da gözaltında tutulan Alexander Vinnik, aslen vatandaşı olduğu Rusya’ya iade edilmek istiyor.

Yerel kaynaklarından Kathimerini tarafından yapılan bir habere göre şu ana dek Bitcoin kullanarak toplamda 4 milyar dolar değerinde para akladığı düşünülen Alexander Vinnik, memleketi Rusya’ya dönmek ve orada hakim karşısına çıkmak istiyor.

ABD’deki kolluk kuvvetleri bundan birkaç ay önce Vinnik hakkında bir soruşturma başlatmış ve kendisinin 6 yıllık bir zaman dilimi içerisinde 4 milyar dolar değerinde para akladığını fark etmişlerdi. Ülkedeki yetkililer Vinnik’in ayrıca bazı ABD vatandaşlarını da dolandırdığını ortaya çıkardılar.

ABD, Vinnik’in ABD vatandaşlarını dolandırdığını gerekçe göstererek kendisinin ABD’ye getirilmesini istiyorlar. Rusya ise Vinnik’in kendi vatandaşı olduğunu vurgulayarak kendisini Rusya’ya getirmek istiyor. An itibariyle Yunanistan’da tutulan Vinnik ise tercihini Rusya’dan yana kullanıyor gibi görünüyor.

Rusya İnsan Hakları Komisyon Üyesi Tatyana Moskalkova bundan bir süre önce ABD ve Yunanistan’daki yetkililerle iletişime geçmiş ve Vinnik’in Rusya’ya iade edilmesini talep etmişti. Vinnik’in geçtiğimiz kasım ayında açlık grevine başladığını ve sağlığının bu grev yüzünden iyice kötüye gittiğini belirten Moskalkova, kendisinin bir an önce Rusya’ya iade edilmesini istiyor.

Moskalkova Vinnik’in günümüze çok zor şartlar altında hayatta kaldığını ve adeta ölümün eşiğinde olduğunu düşünüyor. Kendisinin konu hakkındaki açıklaması şu şekildeydi:

“Olağanüstü insancıl durumları göz önünde bulundurarak; Vinnik’in ailesine daha yakın olabilmesi için Rusya’ya iade edilmesini istiyorum.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment