Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin: Yüksek Ethereum Fiyatı Güvenlik ve Ekosistem Gelişimi İçin İyidir

Ethereum‘un kurucu ortaklarından ve projenin en etkili isimlerinden birisi olarak bilinen Vitalik Buterin, Ether fiyatlarının hem ekosistemin gelişimi hem de ağın güvenliği için oldukça önemli olduğunu dile getirdi. Buterin söz konusu açıklamalarını Laura Shin’in kripto para odaklı ”Unchained” isimli podcast yayını esnasında yaptı ve söz konusu yayın 20 Mart tarihinde canlı olarak yayınlandı.

Buterin, Shin’in ”protokol geliştiricileri ve proje liderleri sizce bir kripto para biriminin fiyatına odaklanmalı mı” sorusuna yanıt olarak şunları ifade etti:

”Bir bakıma, bu Ethereum’u çok fazla pump yapan ve ”lamboculuk” yapan diğer kripto para projelerinden ayırmak için bir karşı sinyal eylemiydi. Ancak aynı zamanda temelde projeyi finansal regülasyon tarafından çevrelenecek bir şeyden de daha uzak tutmaya çalışarak yasal riski minimum seviyede tutmak hakkındaydı da.”

Buterin günümüzde regülatörlerin kripto para alanı konusunda çok daha tutucu olduğunu ve bu sebeple insanların ”fiyat hiç önemli değil” iddialarına rağmen, regülatörlerin kesinlikle buna kanmadıklarını ifade etti.

”Size, fiyatın düşük olması yerine yüksek olmasının neden çok daha iyi olduğunu gösterecek şeyleri söyleyebilirim. Bunlardan birisi kesinlikle güvenlik. Eğer fiyat sıfır olursa, o zaman ağ güvenli olamaz. Bu hem proof-of-work hem de proof-of-stake ağlarında geçerlidir.”

Vitalik ikinci sebep olarak yaratıcıların ve proje katılımcılarının token üzerinde belirli bir hisseye sahip olduğunu ve bu sebeple bir kripto paranın değeri ne kadar yükselirse, onların da kendilerini projeye o kadar adadıklarını ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment