Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dan Berkovitz: CFTC, Bakkt’ın Başvurusu Hakkında Çok Çalışıyor!

ABD içerisinde SEC ile birlikte önde gelen finansal regülatörlerden birisi olan CFTC, şu sıralar Bakkt platformu için hayati öneme sahip. Kripto para dünyasına hızlı bir giriş yapan Bakkt, Bitcoin vadelilerini piyasaya sürmek için CFTC’den onay almak zorunda ve bu onay gelene kadar beklenen boğa etkisi gelmeyecek gibi gözüküyor.

CFTC komisyon üyelerinden birisi olan Dan Berkovitz de geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada hem kripto para dünyası hem de Bakkt için önemli ipuçları paylaştı. Berkovitz, CFTC’nin şuan için Bakkt konusunda hummalı bir çalışma gerçekleştirmekte olduğunu ancak kesin bir kabul tarihi paylaşamayacağını vurguladı. Komisyon üyesi bunun yanı sıra CFTC’nin kripto para veya blockchain karşıtı olmadığını da vurguladı.

Berkovitz, Block TV ile yaptığı röportajda CFTC’nin yenilik yanlısı olduğunu ve yeni teknolojilerin peşinde olduğunu, amaçlarının sadece yeni teknolojilere karışmış dolandırıcıları yakalamak olduğunu ifade etti. Blockchain teknolojisini anlama aşamasında olduklarınıd ile getiren yetkili, CFTC’nin bu sebeple blockchain teknolojisi ile uğraşırken farklı sorunlarla baş etmek zorunda kaldığını da belirtti.

Özellikle gerçek anlamda merkeziyetsiz blockchain yapılarında herhangi bir kontrol merkezi veya sorumluluk sahibi kurum olmamasından dolayı, CFTC ve buna benzer regülatörlerin denetim yapması veya otoritelerini kanıtlayabilmeleri çok daha zor bir hale gelmekte.

Berkovitz buna vurgu yaparak kripto para ve blockchain ile ilgili işlemlerin biraz zaman alacağını ancak Bakkt da dahil kendilerine yapılan bütün başvurular konusunda ciddi bir çalışma yürütüldüğünü belirtti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment