Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BTC-e’nin Sahibi Alexander Vinnik, Açlık Grevine Başladı

Şu an kapatılmış BTC-e isimli Bitcoin borsasının kurucusu ve yöneticisi Alexander Vinnik, geçtiğimiz Pazartesi günü yaptığı açıklamalarda, davasında yaşanan olaylar yüzünden açlık grevine başladığını açıkladı.

Özellikle son dönemlerde ABD, Fransa ve Rusya yetkilileri arasında nereye gönderileceği tartışması yaşanan Vinnik’in avukatı da ”müvekkelinin haklarının ihlal edildiğini” aktardı.

TASS kaynağının aktardığı bir habere göre, Vinnik’in yasal ekibinin başındaki avukat Timofev Musatov, Vinnik’in özellikle Fransa ve Yunan hükümeti tarafından yapılan yasa dışı işlemler yüzünden açlık grevine başlayacağını duyurdu. Vinnik, 2014 yılında Mt. Gox hacklenmesi sonrası elde edilen 4.9 milyar dolarlık Bitcoin’i aklamak suçundan tutuklanmıştı.

Vinnik bir yılı uzun süredir Yunan hapishanelerinde tutulduktan sonra, memleketi Rusya’ya iade edilme talebini kabul eden bir mahkeme kararı ile rahat nefes alsa da, olay düşünülenden biraz daha karışık bir yapıya sahip. Yunan mahkemesi 2017 yılında Vinnik’in ABD’ye gönderilmesini ön görse de, karar daha sonra 2018 yılında bozulmuş ve bunun yerine Rusya’ya gönderilmesine karar  verilmişti. Daha sonra Fransa tarafından çıkartılan bir tutuklama emri ile, 19 Kasım tarihinde duruşması yapılacak yeni bir mahkeme başlamış ancak bu daha sonra 29 Kasım tarihine ertelenmişti.

Bunun yanı sıra Vinnik Yunanistan’da da bir iltica talebinde bulunmuştu ancak bu talep yetkililer tarafından reddedilmişti. Ancak Yunan yetkililerin Vinnik davasında nihai bir karar vermeleri için iltica talebini yeniden gözden geçirmeleri gerekiyor ki bu da sürecin iyice uzaması anlamına geliyor. Vinnik ise tam olarak bir buçuk gündür açlık grevinde ve grevin 29 Kasım tarihine kadar sürmesi bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment