Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BTC-e Kurucusunun Avukatı: Müvekkilimin Hakları İhlal Ediliyor

Yunanistan‘daki yetkililer, bir zamanların büyük borsalarından olan BTC-e’nin kurucusu Alexander Vinnik’in haklarını ihlal ediyorlar. Bu iddia, Vinnik’in avukatı tarafından ortaya atıldı.

ABD, bundan birkaç ay önce Alexander Vinnik hakkında soruşturma başlattı. Vinnik daha sonra Yunanistan’da tutuklandı ve günümüzde hala Yunanistan’da kalmaya devam ediyor. Yetkililerin iddialarına göre Vinnik, 4 milyar dolar değerinde parayı Bitcoin ile akladı.

Vinnik’in Yunanistan’da tutuklanmasıyla birlikte bu dava iyice uluslararası bir hal aldı çünkü zaman içerisinde Rusya ve Fransa da davaya dahil oldu.

Fransa’daki yetkililer, Vinnik’in Fransız vatandaşlarını da dolandırdığını iddia ederek kendisinin Fransa’ya iade edilmesini istiyorlar. Rusya’daki yetkililer ise Vinnik’in bir Rus vatandaşı olduğunu söyleyip, Rusya’ya gelmesinin daha doğru olduğunu savunuyorlar.

Hak İhlali

Vinnik’in avukatı Zoya Constantopoulous, bu hafta müvekkilinin davasıyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Zoya’nın açıklamalarına göre Yunanistan Yüksek Mahkemesi, Vinnik’in Rusça’ya çevrilmesini istediği belgeleri çevirmedi. Zoya’ya göre mahkeme, bu eylemsizliğiyle Vinnik’in haklarını ihlal ediyor:

“Fransa’nın bildirdiği iade talebi, 17 Kasım itibariyle hala Rusça’ya çevrilip Alexander Vinnik’e teslim edilmemiştir. Ayrıca bu belgelerde ne bir mühür ne de bir imza bulunmaktadır.”

Zoya, Yunanistan Yüksek Mahkemesini siyasi nedenler dolayısıyla ayrımcılık yapmakla suçluyor. Zoya’ya göre mahkeme, herhangi bir “Yunanistan veya Avrupa Birliği” vatandaşına Vinnik’e davrandığı gibi davranmıyor.

Eski kripto para borsalarından BTC-e’nin kurucusu Vinnik, hala masum olduğunu iddia ediyor. Vinnik ayrıca 2011 yılında hacklenen Mt. Gox ile de bir ilişiği bulunmadığını belirtiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment