Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan Hükümeti Kripto Paraları Düzenlemeye Hazırlanıyor

Hindistan Hükümeti, kripto para sektörüyle ilgili en sonunda somut bir adım atıyor olabilir.

Hindistan ve Kripto Para Düzenlemeleri

Quartz tarafından yapılan bir habere göre Hindistan’daki Maliye Bakanlığı tarafından özel olarak oluşturulmuş bir ekip, önümüzdeki ay içerisinde kripto para düzenlemeleriyle ilgili yeni bir taslak hazırlayabilir.

Hindistan’daki kripto para sektörünün durumunu anlatmak için kullanılabilecek en uygun kelimelerden biri “belirsiz” olabilir. Hükümet, bu alanda yıllardır çeşitli araştırmalar yapmasına rağmen hala sektöre ilişkin net bir karar vermiş değil.

Ülkenin merkez bankası bundan bir süre önce yerel bankaların kripto para şirketleriyle işbirliği yapmalarını yasakladı ve bu da yerel kripto para sektörünü harekete geçirdi. Merkez bankasının aldığı bu karar Yüksek Mahkeme’ye taşındı ancak bankanın yasak kararı hala yürürlükte.

Hindistan Hükümeti, kripto paralarla alakalı olarak önceden hazırlanmış olan beyanı tekzip eden bir ifade yayınladı. Hükümetin yayınladığı ifadeden bir kesit şu şekilde:

“Dağıtılmış defter teknolojisinin (DLT) finans sektöründeki kullanımı ve dijital paralarla ilgili bir taslak hazırlamak için ciddi çalışmalar yapılıyor.”

Yine Hükümet tarafından yayınlanan ifadeye göre hazırlanan bu taslak, Maliye Bakanlığı’na bağlı olan ancak bakanlıklararası faaliyet gösteren komitenin üyelerine sunulacak. Bu komite daha sonra kendisine sunulan taslaklar hakkında bir karara varacak.

Maliye Bakanlığı’nın 2017 yılında oluşturduğu bu komite, bünyesinde oldukça önemli isimleri barındırıyor. Komite üyeleri arasında çeşitli bakanlar ve merkez bankası temsilcileri bulunuyor. Komite ayrıca Hindistan’daki kripto para kullanımıyla alakalı yeni düzenlemeler önerme yetkisine sahip.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment