Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Balina Alarmı: Bitfinex’in XRP Fonlarında Milyonlarca Dolarlık Hareketlilik

Kripto para piyasası özellikle son 1 haftadır inanılmaz bir düşüş yaşarken, piyasa son 9 günde toplamda 50 milyar dolara yakın hacim kaybetti. Lider kripto para birimi Bitcoin geçtiğimiz Çarşamba günü başlayan düşüşte 6.500 dolardan 4.500 dolara ve onun aşağısına kadar indi. Bu sırada bütün bunlara sebebiyet verdiği düşünülen Bitcoin Cash de ay başında elde ettiği 620 dolarlık seviyeden, 213 dolara kadar geriledi ve %45 üzerinde kayıp verdi.

Bütün bunlar yaşanırken ETH’yi geride bırakan ve arada yükseliş yaşaması ile kripto para topluluğunu etkileyen XRP, bugüne kadar hala dayanabiliyordu ki bugün itibariyle o da düşüşe girdi ve 0.45 dolara kadar geriledi.

Balina olarak tabir edilen yüklü miktarda fona sahip hesapların yaptığı işlemleri otomatik olarak takip eden ve belirten Whale Alert Twitter hesabı, basın saatine göre 10 dakika önce tartışmalı ve şüpheli kripto para borsası Bitfinex‘in oldukça yüklü miktarda XRP işlemi yaptığını kaydetti.

İlk olarak bilinmeyen bir cüzdandan Tether ile olan bağı ile tanınan Bitfinex kripto para borsasının cüzdanına 18.000.000 (8.171 milyon dolar) adet XRP transfer edildi.  Kripto para borsası bu işlemden yaklaşık bir dakika sonra ise, yüklü miktarda 10.428.835 adet (4.734 milyon dolar) XRP’yi yine kendi cüzdanından bilinmeyen bir cüzdana aktardı. Bazı kullanıcılar bunu ‘exit scam’ olarak değerlendirirken, bazılarına göre güçlü bir pump veya dump gerçekleşmek üzere.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment