Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Piyasasının Çöküşü İle, Blockchain İş Olanakları ve Teklifleri de Azaldı

Kripto para piyasasının özellikle son bir haftadır genel bir düşüş içerisinde düşüş olduğunu bilmeyen kalmadı diyebiliriz. 2018 yılından beri devam eden ayı piyasası, geçen yılın aksine yılın sonlarına doğru daha da sert bir düşüşe geçti ve Bitcoin tüm yılın en düşük seviyelerine ilerledi.

Geçtiğimiz aylarda binlerce dolarlık maaşlar önerilen ve çok fazla eleman açığı bulunan blockchain endüstrisi de, bu çöküşten etkilenmişe benziyor. Blockchain sektörü hala diğerlerine kıyasla en iyi ödeme alınan sektörlerden birisi olsa da, kripto para piyasasının çöküşü ne yazık ki blockchain uzmanlarına veya coder’lara olan talebi de düşürdü. Indeed.com’un konu ile ilgili yaptığı yeni bir araştırmaya göre, durum oldukça değişik bir tablo çizmekte.

”2017 Ekim ayından 2018 Ekim ayına kadar, iş arayanların Bitcoin, blockchain ve kripto para birimleri ile ilgili iş ilanlarına olan ilgisi %3.06 düşerken, iş verenlerin aynı alanlardaki elemanlara olan ilgisi ise sadece %25.49 arttı. Bu da iki tarafın geçtiğimiz sene elde edilen verilerine göre ciddi bir farklılık ortaya koymakta.

Eğer bir önceki yılın, 2016 Ekim ile 2017 Ekim sürecine bakacak olursanız, iş arayanların bitcoin, blockchain ve kripto para birimleri ile ilgili açık pozisyonlara olan ilgisi %481.61 artarken, iş verenler de aynı sektörlerde eleman arama konusunda %325 artış göstermişti.”

Bunun yanı sıra söz konusu verilerin analizin de yayınlayan kaynak, ABD’nin böyle konularda dünya ortalamasını yansıtabildiğini ve verilerin dünyanın çoğu yerinde aşağı yukarı böyle olacağını düşündüğünü ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment