Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Fon Yöneticisi Pompliano: Kripto Para Hedge Fonları Kapanabilir!

2017 yılının sonlarında yaşanan 20.000 dolarlık seviye, bir çok insan için kripto para dünyasına giriş sebebi olmuş olsa da, ondan sonra gelen 2018 yılı kesinlikle bir çok insan için kripto para sektöründen çıkma sebebi oldu. 2018 yılı ilk gününden itibaren devamlı olarak ayı piyasasının egemenliğinde geçen, yeni haberlere rağmen çok kalıcı bir boğa piyasası emaresi göstermeyen bir dönem oldu ve henüz de bitmiş sayılmaz.

Ancak görünüşe göre bu durum başka sorunlara da yol açabilir. Morgan Creek Digital‘in kurucusu Anthony ”Pomp” Pompliano, yaşanan düşüşlerin kripto para hedge fonlarının çok yakında kapanmasına neden olabileceğini ifade etti.

Pompliano son hafta yaşanan ekstrem düşüşlerin, birikerek genel kripto para işletmelerini de etkileyebileceğini aktardığı kendi blog gönderisinde, özellikle ”high water mark” konusuna değindi. Söz konusu ifade, fon yöneticilerinin her bir yatırım dönemi boyunca kripto para birimleri ile alakalı performanslarına dayalı aldıkları komisyon anlamına geliyor.

Geçtiğimiz 2017 yılının Aralık dönemi bir çok yatırımcı ve hedge fonu yöneticisi için oldukça kazançlı olmuştu ancak bu yıl yaşananlar oldukça farklı.

”O tarihten bu yana bazı fonların net varlık değerlerinde %50 ile %80 arasında düşüşler gördük. Bu da söz konusu fon yöneticilerinin 2018 yılında bir performans ücreti almayacağını ve bireysel yöneticilerinin gelirlerinin inanılmaz derecede düşeceğini gösteriyor.”

Kripto para birimi fiyatlarının düşüşünün, bir çok fon yöneticisini ‘dükkan kapatmaya’ zorlayabileceğini ifade eden Pomp, farklı parametreler ile yeni fonlar açılabilmesi için aylar hatta yıllar boyunca beklemek zorunda kalabileceklerini de aktardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment