Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

eToro Analisti: Yatırımcılar Düşüşü Ucuza Koin Almak İçin Kullanıyor

Bitcoin fiyatı geçtiğimiz hafta 6.500 dolar seviyelerinde gezinirken, yaşanan Bitcoin Cash düşüşü sonrası önce 6000, sonra da 5000 dolar barajını aştı ve hala düşmeye devam ediyor.

Küçük Ama Belirgin Bir Artış

Bitcoin Cash’in hard fork ve ağ bölünmesi ile yarattığı hard fork, sadece kendisini ve Bitcoin’i değil, piyasanın tamamını da etkisi altına aldı. Lider kripto para birimi Bitcoin 2018 yılının en düşük seviyesine indi ve bu konuda hala rekor kırmaya devam ediyor.

Ancak İngiltere’nin önde gelen finansal kurumlarından eToro’nun açıkladığına göre, firma müşterileri ellerindekini satmak yerine, bunları iki katına çıkartıp düşük fiyattan daha fazla Bitcoin almanın peşine düşmüş.

Firmanın önde gelen analistlerinden olan Mati Greenspan, platformun geçtiğimiz Pazartesi günü yaşadığı etkinliğini kendi Twitter hesabından paylaştı. Elde edilen bulgular ise eToro’nun veri analisti Gil Alpert tarafından derlenmiş.

Bunun yanı sıra Google Trends verilerinde de Bitcoin ve kripto para birimlerine olan ilginin hard fork günü ve ondan sonraki gün adeta zirve yaptığı görülebilmekte. Mati’ye göre ise grafikteki kırmızı çember, küçük ama belirgin bir artış göstermekte. Bütün bunlara rağmen fiyatlar 20 Kasım tarihi itibariyle yeni bir darbe aldı ve 4.400 dolara kadar indi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment