Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Singapur Merkez Bankası Kripto Paralarla İlgili Yeni Bir Yasa Tasarısı Hazırladı

Singapur Merkez Bankası (MAS), kripto para sektöründeki düzenlemelerle ilgili yeni bir adım attı.

Singapur’da Yeni Tasarı

Singapur Merkez Bankası uzun süren çalışmaların ardından kripto para düzenlemeleriyle ilgili yeni bir adım attı. Singapur’da an itibariyle Ödeme Sistemleri Yasası ve Para Dönüştürme ve Havala İşleri Yasası adlı iki farklı yasa bulunuyor.

Singapur Merkez Bankası, Ödeme Hizmetleri adı altına yeni bir yasa tasarısı hazırladı. Bankanın yönetim kurulu üyelerinden olan ve aynı zamanda eğitim bakanlığı yapan Ong Ye Kung, hazırlanan bu tasarıyı parlamentoya sundu.

MAS’ın 2016 yılından beri hazırlamaya çalıştığı bu tasarı özellikle yatırımcıların güvenliğini korumak için tasarlandı. Bu yasa tasarısı ayrıca terörizm finansmanıyla mücadele etmeye yardımcı olacak bazı unsurlar da barındırıyor.

Kripto para sektöründeki sibergüvenlik tehditleriyle mücadele etmeye çalışan MAS, kripto para cüzdanlarını ve genel olarak dijital ödeme tokenlarını etkileyecek bazı maddeler hazırladı.

MAS, hazırladığı bu tasarıya göre “finansal istikrar” için önem taşıdığına inandığı şirketleri kendi denetimi altına sokabilecek. MAS ayrıca dijital ödeme hizmeti sağlayan şirketlere zorunlu bir lisans uygulaması getiriyor. MAS, şirketlerin farklı yapılarına ve hizmetlerine göre üç farklı lisans hazırladı.

MAS’ın tasarısı parlamentodan onay alır ve yasa haline gelirse ülkedeki şirketlerin yeni yasaya uyum sağlamak için altı ay gibi bir süreleri olacak. Ancak bu süre, kripto para sektöründe faaliyet göstermeyen ödeme sağlayıcıları için on iki aya kadar uzayabilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment