Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Autodesk CEO’su: Blockchain, İnşaat Sektöründeki Yolsuzluğu Bitirebilir

Endüstriyel kullanıma yönelik profesyonel yazılımlar geliştiren ABD menşeli bir firma olan Autodesk’in CEO’su Andrew Anagnost, blockchain teknolojisinin inşaat sektöründeki yolsuzluğu bitirip güveni arttırabileceğini düşünüyor.

Las Vegas da yapılan bir konferansta konuşan ünlü isim, blockchain konusuna bir gazeteci ile yaptığı röportaj esnasında değindi. Kaliforniya menşeli Autodesk firması 1982 yılında kuruldu ve şu an inşaat, mimari, mühendislik, üretim ve hatta medya ile eğlence sektörlerinde bile en çok kullanılan yazılımları tasarlamakta.

Söz konusu yorumun böyle bir şirketin CEO’sundan gelmesi de tabii ki ayrı bir öneme sahip. Anagnost kendi yazılımları için blockchain entegrasyonunu düşündüğünü ancak şirketin blockchain’in halka açık olmasından dolayı bunu kabul etmediğini vurguladı.

”Blockchain ne konuda iyi? Bu teknoloji merkeziyetsiz ve güvenilir bir defter olmanın yanı sıra, değiştirilemezliğe sahip ve izlenilip hesap da verilebilmesini kolaylaştırıyor. Bunun gibi bir teknoloji sürece bir çok insanın dahil olduğu ama kimsenin birbirine güvenmediği inşaat sektöründe bazı uygulamalara konu olabilir.”

İnşaat sektöründeki yolsuzluğun çok ciddi aşamalarda olduğunu belirten CEO, ifadesinin devamında şunları aktardı:

”Hadi kabul edelim, inşaat sektöründeki yolsuzluk bilinmeyen bir şey değil. İnsanlar büyük projelere milyonlarca dolar öderken, doğru olmayan bir şeyler her zaman yaşanıyor. Ortada her zaman doğru olmayan yollarda kaynak veya para kaybeden birileri var.”

Ancak Anagnost’a göre inşaat sektöründe ”ne yaptığının kesin kaydınını tutulmasını istemeyen” kişiler, blockchain teknolojisinin kendi alanlarına girmesine şiddetle karşı çıkabilir ve bu yüzden teknolojinin buraya entegre edilmesi yıllar sürebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment