Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Hash Oranı Rekor Seviyeye Ulaştı

Bitcoin ağındaki toplam hash oranı tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.

Blockchain.com gibi kaynaklar tarafından sağlanan verilere göre Bitcoin ağındaki hash oranı geçtiğimiz birkaç hafta içerisinde kayda değer bir artış gösterdi.

Bu veriler, ağdaki toplam hash oranının 5 Temmuz 2019 tarihinde saniyede 74.milyon tera hashe ulaştığını gösteriyor. Bu oranı geçtiğimiz yılla kıyasladığımızda arada yüzde 109 oranında bir artış olduğunu görebiliyoruz.

Yeni Rekor Geldi

Bitcoin ağındaki hash oranının bu kadar fazla artış göstermesiyle birlikte yeni bir rekor daha gelmiş oldu ve böylece hash oranı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Ağdaki hash oranının bu kadar fazla artış göstermesinin başlıca nedenlerinden biri Bitcoin fiyatının son zamanlarda yaşadığı artış olabilir.

Geçtiğimiz yıl genelinde sert bir düşüş yaşayan Bitcoin, geçtiğimiz son birkaç hafta içerisinde iyi bir ivme kazanmayı başardı. Bitcoin bu sayede yalnızca 10 bin dolar seviyesini aşmakla kalmadı bu yılın rekor seviyesi olan 13 bin 800 dolara kadar çıkmayı da başardı.

Hash Oranı Artıyor

Hash oranının artış göstermesi Bitcoin ağının eskisine kıyasla daha etkili bir şekilde çalışmasını sağlayabilir.

Bitcoin madencileri hızla çalışmaya devam ederlerken Bitcoin ağındaki işlemler ne kdar hızlı bir şekilde yapılabilecek göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment