Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ile Günde 2 Milyar Dolarlık İşlem Yapılıyor

Bitcoin ile Dünya genelinde her gün ortalama 2 milyar dolar değerinde para aktarıldığı düşünülüyor.

Bitcoin ağı geçtiğimiz son birkaç ay içerisinde kayda değer bir büyüme gösterdi. Geçtiğimiz yıl hem hash oranı hem de fiyat açısından çeşitli zorluklar yaşayan Bitcoin bu yıl oldukça iyi bir performans sergiliyor.

Günlük İşlemler

Günümüzde Dünya genelinde milyonlarca kişinin kripto para yatırımı yaptığı düşünülüyor. Kesin olmayan verilere göre Bitcoin’de yaklaşık 30 milyondan fazla adres olduğu ve ağ genelinde 7 milyondan fazla kullanıcı olduğu düşünülüyor.

Bitcoin’in kullanıcı kitlesi geçtiğimiz son birkaç yıl içerisinde kayda değer oranda büyüdü. Bununla birlikte ağda yapılan toplam işlemlerin sayısında da ciddi bir artış yaşandı.

Bitcoinist tarafından paylaşılan verilere göre günümüzde Bitcoin ile günde ortalama 2 milyar dolar değerinde para aktarılıyor.

Rakibi Ne Durumda?

Dünyanın en büyük finans platformlarından biri olan PayPal sıklıkla Bitcoin’in rakibi olarak gösteriliyor. PayPal’ın verilerine baktığımızda Bitcoin’in hala geride kaldığını görüyoruz.

PayPal’ın 2019’un birinci çeyreğine ilişkin yayınladığı rapora göre bu platformun aylık 40 milyon aktif kullanıcısı var ve platformun aylık işlem hacmi 161 milyar dolar düzeyinde.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment