Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Kendi Dijital Parasını Oluştururken Libra’dan İlham Aldı

Çin Merkez Bankası’nın kendi geliştirdiği dijital para projesi Facebook’un Libra adlı projesine rakip olarak değerlendirilebilir.

Çin Merkez Bankası kendi dijital parasını oluşturmak için beş yıl boyunca araştırma yapmış, geçtiğimiz yıldan beri de bununla ilgili özel bir sistem geliştirmeye başlamıştı. Ülkedeki yetkililer tarafından yapılan açıklamalar ise bu projede Libra’dan da ilham alındığını gösteriyor.

Libra Etkisi

Ülkedeki yetkililer uzun süredir Çin’in kendi dijital parasını oluşturabilmek için çalışıyorlar. Yakın tarihli açıklamalara göre bu yetkililer, Çin’in dijital parasını oluştururken diğer dijital para projelerine de göz attılar. Bu projelerin başında ise Libra geliyor.

Çin Renmin Ünivesitesi’nde görev alan Yang Dong, China Daily’ye verdiği bir röportajda bu dijital para projesinin gelişim aşamasında Libra’dan ilham alındığını söylüyor:

“Çin’in Libra’dan ilham aldıktan sonra kendi dijital parasını kullanıma sunmadan önce biraz daha test yapması gerekiyor.”

Yerel haber kaynaklarına göre ülkedeki yetkililer Libra’yı inceledikten sonra kendi dijital paralarında bazı değişiklikler yapmaya karar verdiler. Cointelegraph’ın haberine göre Çin, Libra’dan aldığı ilham doğrultusunda bu dijital paranın gelişim aşamasında hükümetten bağımsız kuruluşlardan ve özel şirketerden de destek alacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment